Investitia in profesionalism
Articol
Anne-Mary Nechita


In perioada de transformari rapide pe care o resimtim, cind Internetul si alte tehnologii IT revolutioneaza din ce in ce mai mult modul in care turismul, ca industrie, este condus, si maniera in care destinatiile sint promovate, sa sustii si sa realizezi o revista de turism nu mai inseamna doar sa dispui de mai multe fonduri ori sa ti se para ca iti cunosti potentialii cititori. Sa te impui astazi intr-un cadru economic dominat de competitivitate presupune o cunoastere exacta a resurselor de care dispui. Trebuie sa acorzi o atentie sporita studierii produselor turistice, in special a celor inedite, cum sint sporturile, croazierele, turismul de afaceri (business & incentive) si, nu in ultimul rind, segmentelor de piata precum ecoturismul, turismul pentru tineret sau pentru cei in etate. Trebuie apoi sa realizezi o analiza detaliata a oportunitatilor si un proces decizional flexibil, pentru a reusi sa vii mereu in fata cititorului cu oferte noi, cu idei proaspete si, mai ales, cu evenimente care sa fascineze. Intr-un cuvint, trebuie sa fii profesionist.
"Vacante & calatorii" a acceptat provocarea pietei si a initiat citeva campanii memorabile: de reabilitare a cabanelor din Carpati si a parcurilor naturale, de prezervare a traditiilor si a obiceiurilor populare si, nu in ultimul rind, de stimulare eficienta a dezvoltarii durabile, prin simpozioane si colocvii la nivel local si regional. Ne-am gindit, ca si Zorba al lui Kazantsakis, ca scopul nostru final este acela de a preface materia in bucurie, si am lansat rubrici care sa reaminteasca, de la un numar la celalalt, ca Romania dispune de un patrimoniu turistic remarcabil. Am creat in acest sens rubrici noi - "Povestile cetatilor", "Monografia de vacanta", "Ghidul de calatorie", "Turism de aventura", "Turism de afaceri", "Fotografia de turism" - care au culminat cu un regal fotografic admirat in editia de primavara a Tirgului National de Turism - Salonul National de Fotografie Turistica, ce se va continua in toamna in cadrul Tirgului International de Turism.
Dar singuri n-am fi reusit sa ne impunem niciodata. Dumneavoastra, cititorii si partenerii nostri fideli, ne-ati fost aproape si ne-ati aratat ca aveti nevoie de o publicatie de turism dinamica, flexibila, care sa va calauzeasca in calatoriile si vacantele dumneavoastra. Ne-ati sprijinit in cursa cu obstacole pe care am fost nevoiti s-o parcurgem in fiecare zi si ati crezut in profesionalismul nostru. Ati investit in noi timp si, mai ales, rabdare, stimulindu-ne inventivitatea si initiativa, si ajutindu-ne sa va satisfacem, pe cit posibil, toate exigentele. Pentru ca ne-ati fost mereu aproape, va multumim si va invitam sa calatoriti mai departe cu "Vacanta & calatorii", pentru ca "aventura" continua
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona