"Ecoul Malinului". Concurs de schi la jumatatea lui mai
Articol
Simbata, 14 mai, s-a desfasurat a saptea editie a concursului de schi si snow-board "Ecoul Malinului". Un concurs care incurajeaza schiul de vale si rasplateste schiorii si snow-boarder-ii tehnici, rapizi, dar mai ales curajosi. Organizat de Alpin Club Ecoul Bucuresti, concursul a adunat pe Platoul Bucegilor, linga Virful Costila (2.498.m), locul de unde incepe Valea Malinului, pe unii dintre cei mai buni schiori si snow-boarder-i de free-ride din Romania. Valea Malinului a fost aleasa ca loc de concurs datorita dificultatii, posibilitatilor multiple de abordare, a gradului de inclinare destul de ridicat, existentei canioanelor, dar si datorita accesului destul de usor (aproximativ o ora de la telecabina Babele).
Vremea s-a aratat buna inca de dimineata, cerul senin, doar din cind in cind cite un nor sau un val de ceata umbrind frumusetea zilei. Desi la poale era vara, sus pe munte iarna era inca stapina. Tot Platoul Bucegilor era acoperit de zapada, vintul sufla rece si necontenit si, cu tot soarele care stralucea, a fost nevoie de caciula, manusi si hanorace. Startul in concurs s-a dat in jurul orei 12. Numarul mare de concurenti i-a facut pe organizatori sa se teama ca o sa-i apuce noaptea pe crestele muntilor. Au fost moduri diferite de a intra in traseu. Cei mai curajosi au ales sa faca salturi spectaculoase de pe stinci, sa coboare pe cele mai abrupte pante. Lungimea vaii, continua de la intrare pina la punctul de sosire, la Hornul Pamintos, zapada grea de primavara, dificultatea canioanelor, urmele de avalansa au pus la grea incercare rezistenta concurentilor.
Chiar si cei mai buni au fost nevoiti sa faca un efort pentru a ajunge fara nici o oprire la locul de sosire.
Au fost si cazaturi, unele care ne-au tinut cu sufletul la gura, dar din fericire nimeni nu a patit nimic grav. Siguranta concurentilor a fost vegheata de echipa Salvamont Busteni, gata sa intervina in caz de accident.
Arbitrii, postati in sapte posturi asezate pe toata lungimea vaii, au rezistat eroic o zi intreaga in soare si vint.
Participantii au fost de toate virstele, incepind de la junioarele Andrada Ghitoc (13 ani) si Agatha Nicodim (12 ani) la seniorii Gheorghe Serbulea (68 ani) si Dan Sirbu (fara virsta), cu totii participanti fideli la concurs.
Dupa terminarea coboririi, concurentii, cu schiurile sau snow-board-urile in spate, au pornit-o spre locul de premiere, aceasta tinindu-se seara tirziu, linga cabana Gura Diham. Dupa lungi deliberari ale juriului s-au desemnat cistigatorii, alesi dintre cei mai curajosi si rapizi schiori si snow-boarder-i.
Au fost alaturi de noi sponsorii: Outdoor Project, Atta, Siemens, Klimm, MMSport, Montrek Sport.
Parteneri media: Radio 21, Knox, Vacante & calatorii, Jurnalul national, Echipa Dor de Duca (www.dordeduca.ro), Echipa Alpinet (www.alpinet.org).

Clasamentul concursului de schi si snow-board "Ecoul Malinului" editia a VII-a:


Schi fete:
Locul I - Cristina Popa
Locul II - Ana-Maria Damian
Locul III - Luciana Neacsu
Premii speciale pentru cele mai tinere concurente: Andrada Ghitoc si Agatha Nicodim.

Schi baieti:
Locul I - Catalin Serbulea
Locul II - Adrian Stamaturaru
Locul III - Vlad Zabunov
Premiu special pentru cea mai agresiva coborire: Valentin Dobre.
Premii speciale: dl. Gheorghe Serbulea (68 ani) si dl. Dan Sirbu (fara virsta).
Premii speciale pentru cei mai tineri concurenti: Viorel Corbu si Sebastian Gusu.

Snow-board fete:
Locul I - Apollonia Marosi
Premii speciale de participare: Corina Gradinaru si Corina Baiasiu.

Snow-board baieti:
Locul I - Dodo Gabor
Locul II - Andrei Subran
Locul III - Andrei Mortila
Optiuni
• Printeaza articol