Valorificarea ofertei turistice in Regiunea Nord - Est. Ospitalitatea moldoveneasca, in contextul european
Articol
La inceputul mileniului III, o data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, turismul romanesc trebuie sa faca primii pasi pentru a putea fi comparabil cu cel practicat in tarile vest-europene, astfel incit operatorii din turism sa posede cunostintele necesare pentru a aplica un management modern, caracterizat prin folosirea unor metode si instrumente specifice tarilor dezvoltate.
De aceea, includerea patrimoniului national si a valorilor turistice specifice Regiunii Nord-Est in acest demers international a devenit nu numai o oportunitate, ci si o provocare pentru operatorii de turism.
In acest context se inscrie si initiativa S.C. Rosid Prod SRL Moinesti, judetul Bacau, care, prin promovarea proiectului european "Valorificarea Ofertei Turistice Regionale" in calitate de partener principal, se adreseaza tuturor ofertantilor de servicii turistice si pentru toate grupurile interesate, de concertare a eforturilor in promovarea intr-un mod integrat si echilibrat a dezvoltarii durabile a Regiunii Nord-Est.
Pentru realizarea proiectului s-au parcurs deja doua etape de cursuri de instruire, derulate in locatia oferita de Pensiunea turistica Montana.
Pensiunea turistica MONTANA, Slanic Moldova, este amplasata la circa 15 km de orasul Tg. Ocna, in localitatea Cerdac, judetul Bacau, in vecinatatea statiunii balneo-climaterice Slanic Moldova. Este clasificata in grupa 4 margarete, dispune de 50 locuri de cazare, sala de conferinte cu 60 locuri, restaurant, piscina acoperita, sauna, sala de biliard, discoteca, sali de antrenament de forta si fitness etc.
De asemenea, poate organiza drumetii si excursii la diferite obiective istorice, culturale, religioase sau monumente ale naturii, oferind in acelasi timp si posibilitatea unor tratamente specifice in cadrul statiunii Slanic Moldova, sau la Salina Tirgul Ocna ,situata la circa 3 Km.
Grupul tinta direct a fost alcatuit din 20 de administratori si manageri reprezentind firme ofertante de servicii turistice din mediul urban, apartinind localitatilor Bacau, Slanic Moldova, Onesti, Tirgu Ocna, Piatra Neamt, Tirgu Neamt, Bicaz, Suceava, Falticeni, Radauti, Siret si Pascani.
Obiectivul final al proiectului este reprezentat de infiintarea unui Centru Regional de Resurse in Turism, cu sediul in cadrul Pensiunii turistice Montana din statiunea Slanic Moldova.
La sfirsitul cursurilor, in urma procesului de evaluare a cursantilor, acestia vor primi Diplome de studii postuniversitare sau Certificate de studii postliceale, in concordanta cu nivelul de pregatire superioara sau medie al fiecaruia.
In cadrul acestui proiect se va realiza si o pagina web, care va avea drept scop diseminarea rezultatelor proiectului.
In plus, serviciile oferite de Centrul Regional de Resurse in Turism vor fi gratuite pentru un numar de 10 firme, selectionate din rindul beneficiarilor directi ai proiectului, care vor elabora si implementa o serie de proceduri organizationale proprii (plan de afaceri, cod etic, cod de responsabilitati sociale s.a.).
Modernizarea si promovarea turismului autohton constituie un obiectiv de baza al Patronatului Operatorilor din Turism si Alimentatie Publica, al carui scop final se va concretiza in cresterea gradului de atractivitate a diverselor zone turistice, capabile sa raspunda numeroaselor motivatii turistice.
De asemenea, prin promovarea Proiectului "Valorificarea ofertei turistice regionale" se urmareste facilitarea asimilarii de catre beneficiari a principiilor, standardelor si reglementarilor europene privind turismul ecologic, cit si a sistemelor de "localitati primitoare" si accesibile tuturor tipurilor de rezidenti temporari, accentuindu-se si accelerindu-se accesul acestora la piata comerciala informatizata.
Prezentarea sumara a unor obiective privind dezvoltarea turismului regional din Romania atesta preocuparea permanenta pentru cresterea gradului de satisfacere a asteptarilor turistilor, prin dezvoltarea unei retele operationale de lucru intre operatorii regionali de turism, cit si intre acestia si clientii lor.
Ing. drd. Constantin Popa
Manager de proiect
Relatii suplimentare la telefon: 0234/348.858, 0723.268.101.
e-mail: montanarosid@hotmail.com
www.montanaslanic.ro
Optiuni
• Printeaza articol