Sa salvam Romania!
Articol
V-ati obisnuit ca in revista "Vacante & calatorii" sa regasiti prezentari ale regiunilor atractive ale Romaniei, cu tot ce are ea mai frumos - din virf de munte pina la tarmul marii, de la pensiunile agro-turistice pina la orasele agitate. Ati citit despre zonele turistice cele mai cautate, poate chiar le-ati vizitat. Iata insa ca, in aceste zile, nu putem ignora realitatea din turismul romanesc - spatii renumite pentru frumusetea lor, dintre care multe sint destinatii populare, au fost afectate de ploile care par sa nu se mai opreasca niciodata.

Pentru a realiza materiale pentru acest numar din revista am strabatut judetele Braila si Galati, chiar inainte ca ploile sa inunde sosele si case. Am surprins cu aparatul foto imagini de sate, drumuri prafuite, lanuri de griu aurite de soarele verii. Am traversat Valea Oltului chiar cu citeva ore inainte ca soseaua sa devina impracticabila. Iar deplasarea in Vrancea a fost aminata pentru ca nu mai puteam ajunge in zonele pe care doream sa le prezentam. Aceasta este fata mai putin cunoscuta a muncii noastre aici, la "Vacante & calatorii".
Am fost cu un pas inaintea inundatiilor, dar reintorsi in Bucuresti, ne-am gindit cu o stringere de inima la ceea ce am lasat in urma, la soarele care ne-a insotit in toate acele zile, la locurile pe care le-am vazut, si ne-am intrebat cite dintre acestea au mai ramas neatinse de furia apelor. Ne-am gindit chiar daca se cuvine sa mai prezentam articolele facute, cu toate acele peisaje frumoase si insorite, cu flori in culori vesele, frinturi ale unei Romanii care poate nu mai este aceeasi acum. Ne-am intrebat daca sintem corecti fata de oamenii acelor locuri, greu incercati.
Dar misiunea noastra trebuie sa mearga pina la capat - prezentam locurile asa cum le-am gasit, pentru ca tot asa vor arata si dupa ce aceste vremuri de incercare vor trece. Peste tot in tara sint zone turistice care au fost afectate, iar turismul are in aceste luni de pierdut. Cel mai mult sufera insa oamenii de aici, cei care au ramas cu atit de putin! Este o realitate pe care revista noastra nu o poate ignora. Iar aceste rinduri sint, pe linga o recunoastere a situatiei, si un apel pentru sensibilizare si atitudine.
Pentru a ilustra acest articol, am ales fotografii din Vrancea, unul dintre locurile cu un mare potential turistic, care a fost insa puternic afectat de inundatiile din ultimele luni. Veti vedea imagini in care apele au patruns in cimitire, pe sosele si pina aproape de ferestrele locuintelor. Dar ati aflat deja despre toate acestea, si inca mult mai mult, si v-ati cutremurat, probabil, de soarta acestor zone si a oamenilor care au fost nevoiti sa le paraseasca.
Noi ne-am gindit si mai departe, la soarta turismului din aceste locuri, cautate nu demult pentru atractiile naturale imbinate in mod fericit cu pensiunile rurale, unde se putea trai, pentru citeva zile, viata linistita a satului, unde timpul raminea parca suspendat. Ajutorul acordat oamenilor este mai mult decit un gest umanitar - este un prim pas spre intoarcerea lor la vetrele din care au fost alungati, refacerea locuintelor in spiritul traditional al zonei, recapatarea vietii normale dinainte de inundatii si, in cele din urma, reabilitarea turismului din acele spatii.

Facem acest apel, alaturindu-ne campaniei postului de televiziune Antena 1. Cei care doresc sa participe la aceasta actiune
pot suna la:

09 009 000 70 pentru o donatie de 2,38 euro (TVA inclus)
09 009 000 71 pentru o donatie de 3,57 euro (TVA inclus)
09 009 000 72 pentru o donatie de 5,95 euro (TVA inclus)

SMS la nr. 1413 pentru o donatie de 2,38 dolari (TVA inclus)


Contul deschis de Antena 1 in care se pot face donatii este BRD-GSG, nr. de cont in RON: RO05BRDE450SV07295334500

Pentru produse si alte obiecte, sunati la comandamentele pentru sinistrati din judetele calamitate.
Teleorman: 0247/31.11.50
Galati: 0236/41.30.77
Vrancea: 0237/23.79.14
Bacau: 0234/51.04.36
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona