Calendarul lunii iunie la MTR
Articol
Best of... - 1 iunie
Expozitie cu cele mai bune lucrari ale copiilor participanti la programele Atelierului de Creativitate. Anul acesta, expunerea se deschide cu o lansare de carte in care copiii isi pot regasi lucrarile din ateliere.
Atelierul de creativitate nu este un spatiu de invatare. Aici, sub pretextul etnologiei, intr-un context de traditie si de capodopere minunate, copiii sunt ajutati sa-si exerseze creativitatea proprie. Activitatea va avea doua directii, pe tot parcursul anului: dinspre public spre muzeu (exercitiile se desfasoara in perimetrul muzeului) si dinspre muzeu spre publicul lui (va fi raspindita printre copii creativitatea "in valiza"). Atelierul de Creativitate este un spatiu pentru copii mai mici si mai mari in care se picteaza, modeleaza, fotografiaza, se priveste si se invata lumea satului pe silabe.
Responsabil proiect: Ruxandra Grigorescu

E tara plina de tari - Tara Maramuresului - 16 iunie
Expozitie temporara din ciclul E tara plina de tari, realizata prin colaborarea celor trei muzee din Piata Victoriei - Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie si Muzeul de istorie naturala "Grigore Antipa". Fiecare dintre cele trei, cu specificul sau, realizeaza o expozitie pentru anumite zone ale tarii (anul trecut a fost Tara Hategului).
Muzeul Taranului Roman isi propune o expunere comparativa a maramureseanului de la inceput de secol XX si a maramureseanului de astazi, permitind evidentierea mutatiilor profunde petrecute in satele din zona, dar si surprinderea elementelor de continuitate.
Responsabili proiect: Magda Andreescu si Stefana Pascu

Sarbatoarea muzicii - 21 iunie Concert de muzica traditionala, circumscris manifestarii culturale europene cu acelasi nume.
Responsabil proiect: Speranta Radulescu

EU - forii - Vernisaj 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 iunie
In apropierea Sinzienelor, expozitia-experiment va fi dedicata conceptului de sarbatoresc si ospitalitate. Intreaga expunere va fi un vernisaj continuu pentru ca, pe parcursul unei saptamini, expunerea va creste cu cite un segment in fiecare zi, ajungind sa debordeze in strada. Publicul trebuie sa ramina fidel manifestarii pe parcursul intregii saptamini.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona