Cu Transilvania Travel la Marea Neagra
Articol


Servicii de calitate, divertisment, liniste si sanatate. Transilvania Travel, unul dintre cei mai cunoscuti tour-operatori de pe piata turistica romaneasca, ofera toate acestea prin pachetele turistice pe care le-a creat pentru litoral, astfel incit vacantele turistilor sa fie cit mai reusite. Cele 41 de hoteluri si centre de tratament pe care Transilvania Travel le promoveaza agentiilor de turism din tara si strainatate se afla in statiunile Eforie-Nord, Eforie-Sud, Venus, Saturn si Neptun.
Turistii care se bucura de serviciile Transilvania Travel beneficiaza de o gama larga de produse care, prin diversitate si calitate, pot satisface cele mai inalte pretentii. Caracterul balnear al statiunilor raspunde cerintelor turistilor de virsta a doua si a treia, dar gama generoasa de produse turistice face ca segmentul turistilor tineri sa creasca promitator de la an la an.

Cele doua Eforii
Considerate "insule ale relaxarii", cele doua statiuni gemene, Eforie-Nord si Eforie-Sud sint situate intre mare si Lacul Techirghiol, dispunind, astfel, de un cadru natural de exceptie, precum si de o multitudine de posibilitati de relaxare si petrecere a timpului liber. Bazele moderne de tratament au facut din cele doua statiuni centre importante ale turismului balnear din Romania. Baile cu namol fac parte din cotidian, dar oferta de tratament este extrem de variata.
Eforie-Nord imbina turismul recreativ cu cel balnear, care se bucura aici de o lunga traditie, primul centru de bai cu namol fiind amenajat in 1901. Astazi, factorii naturali, precum bioclimatul marin bogat in aerosoli, apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, au dus renumele statiunii pretutindeni in Europa. Parcul natural din zona aduce un aer proaspat, iar tarmul marii, cu o faleza ce atinge in unele locuri inaltimea de 25 metri, are o plaja cu nisip fin, lunga de patru kilometri.
Eforie-Sud este cea mai intinsa statiune de pe litoral, cu o plaja ce se desfasoara pe 1,5 kilometri lungime si cu o faleza intre 10 si 30 de metri inaltime. Cunoscuta sub numele de Carmen Silva intre cele doua razboaie mondiale, statiunea a fost prima din Dobrogea care detinea un centru balnear. Traditia continua si astazi, cind baile reci cu namol sint foarte cautate. Prezenta lacului si cea a marii fac posibila practicarea curelor heliomarine, dar si a celor cu namol.
Cit despre distractie, oportunitatile nu lipsesc in cele doua statiuni. Discotecile, cluburile si teatrele in aer liber completeaza reusita unei "nopti de vara". In ceea ce priveste sporturile mai mult sau mai putin extreme, oferta este la fel de variata, dar, de data aceasta, mult mai surprinzatoare. De la an la an produsele turistice de acest gen s-au dezvoltat datorita interesului crescut al operatorilor de a indeplini absolut toate cerintele unui turist pretentios. Schiul nautic, scufundarile sau parasailingul sint sporturi "de aventura" care se pot practica in cele doua Eforii la preturi accesibile.

Neptun, planeta elegantei
Neptun este una dintre cele mai selecte si elegante statiuni ale litoralului romanesc. Aici se face cu adevarat turism modern, totul denota eleganta si bun-gust. Cadrul natural deosebit - marea de o parte, padurea Comorova de cealalta parte, precum si vecinatatea lacului Neptun - au transformat statiunea intr-o oaza de liniste si verdeata, o adevarata gradina la malul marii.
Turistii au la indemina o mare varietate de atractii: bazarul, terenurile de sport, piscinele, teatrul de vara, parcul de distractii. Oferta este intregita de cluburi pentru toate gusturile si de restaurantele care ofera preparate culinare autohtone si internationale.
Dar Neptun este, totodata, si o statiune renumita pentru bazele sale de tratament, care valorifica apa de mare, namolul sapropelic si bioclimatul marin bogat in aerosoli salini. Turistii pot beneficia de electroterapie si kinetoterapie, inhalatii cu aerosoli, terapii asiatice de regenerare.

Venus, pe urmele zeitei
Venus inseamna confort si eleganta. Liniste si natura. Intr-un cuvint, frumusete. O nota de originalitate este imprimata statiunii de varietatea stilurilor arhitectonice ale hotelurilor si vilelor. Plaja cu nisip fin, intinsa pe trei kilometri, este protejata de sapte diguri care inainteaza in mare, oferind un cadru ideal pentru helioterapie si talasoterapie. Statiunea dispune de un camping, de numeroase restaurante, cofetarii, braserii, baruri de zi si de noapte, cinematograf in aer liber, gradini de vara, terenuri de sport si discoteci. Posibilitatile de petrecere a timpului liber sint si aici la fel de numeroase ca si in celelalte statiuni de pe litoralul romanesc. Curajosii pot incerca iahtingul, wind-surfing, canotajul, tenisul, minigolful, iar cei pasionati de echitatie se pot recrea la herghelia Mangalia, aflata in imediata vecinatate a statiunii.

Saturn, statiunea celor patru golfuri
Saturnul, situat in apropierea Mangaliei, completeaza prin frumusete si intimitate litoralul romanesc. Hotelurile ofera o panorama superba asupra Marii Negre, iar oportunitatile de relaxare si distractie satisfac toate cerintele si gusturile turistilor, fie ca acestia cauta relaxare sau adrenalina. Plajele cu nisip fin sint amenajate pe malul celor patru golfuri de-a lungul carora se intinde statiunea. Saturn este si o statiune balneoclimaterica atit datorita izvoarelor cu ape hipotermale descoperite in zona, cit si factorilor naturali de cura - apa marii, namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol, namolul de turba, bioclimatul marin bogat in aerosoli.
Oferta de agrement este foarte variata: restaurante, baruri, piscine, gradini de vara, Aqua Park-ul Cleopatra, terenuri de sport (minigolf, tenis), teatru in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, precum si posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie. Pentru cei pasionati de excursii, traseele turistice vor include mai intii stravechiul Callatis, apoi un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean. Toate, pentru ca sejurul pe litoral sa fie deosebit de agreabil!

Text: Maria Floricica
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona