Busteni, orasul cu orizonturi inalte
Articol

De fiecare data cind am ajuns in Busteni si am ridicat ochii catre acei munti care par ca se prabusesc deasupra cochetului orasel, mi-am spus ca orice s-ar intimpla, aceasta statiune va avea intotdeauna o baza puternica pe care sa-si construiasca viitorul.

Nici o statiune din Valea Prahovei nu se poate masura in privelisti cu Busteniul. Pentru peisaje cu adevarat tulburatoare, turistul, oriunde in alta parte, trebuie sa urce muntele, sa isi cumpere cartele pentru telecabina, si sa isi petreaca jumatate de zi pe drumuri pentru a vedea imagini de o frumusete egala cu cea care li se infatiseaza localnicilor din Busteni, la orice ora din zi sau din noapte. Parca nicaieri altundeva, muntele, in toata grandoarea lui, nu se afla mai aproape de om.

Timp indelungat, statiunea Busteni a fost considerata de cei mai multi, numarul doi dupa "Perla Carpatilor". Sinaia, cu regalitatea ei, cu pirtiile de schi si aerul de "printesa", poate putin infumurata, capta atentia tuturor.
Busteniul, aflat la doar citeva minute distanta, pastra insa un secret. Caci nici o alta statiune a Vaii Prahovei nu are turisti mai fideli decit localitatea de sub Caraiman. Cei care revin, an de an la Busteni, sint cei cu adevarat indragostiti de munte. In alte parti, turistii se duc, vad si pleaca. Poate se intorc poate nu. De Busteni oamenii se indragostesc, iar in momentul in care intrebi in jur care statiune e cea mai frumoasa, raspunsul cel mai raspicat, cel mai hotarit, vine de la cei care au fost in orasul de la portile Bucegilor.

Munte, in adevaratul sens al cuvintului
Un lucru e cert: daca alegi Busteniul, alegi sa nu ai regrete. Ofera, indiferent de sezon, tot ceea ce ai putea dori. Traseele montane cele mai senzationale pornesc toate de aici. Cabanele cele mai vestite, dar si cele mai retrase se afla tot aici. Vorbeam de pirtiile de schi care, in trecut, nu se regaseau in aceasta statiune. Astazi lucrurile s-au schimbat. Cei care au fost in iarna la schi stiu ca Busteniul are o pirtie fantastica si o gondola rapida si comoda. Ce nu stie toata lumea este ca se pregateste deschiderea unei noi pirtii Kalinderu si ca sporturile de iarna vor cunoaste o reala dezvoltare in aceasta zona. De asemenea, orasul gazduieste o multime de evenimente anual... si daca tot am ajuns aici, cine nu isi aminteste de faptul ca, la Busteni, s-a tinut in iarna o etapa a unui Campionat Mondial de Escalada pe Gheata?

Un oras ca o gradina
Iar daca muntele si toate atractiile lui nu reprezinta argumentul final, atunci orasul de la poalele lui va va convinge. Sint atit de multe flori este atit de multa liniste, atit de multa relaxare care pluteste in aer, incit cu greu te vei lasa dus din mica statiune.
Busteniul merita vazut. Merita vacantele sau concediile oricui. Si, mai presus de asta, merita revazut fiindca stie sa te faca sa revii.
InfoUtil
Orasul Busteni, statiune climaterica, se afla la afluenta riului Prahova cu Valea Cerbului sub masivul Caraiman (Carpatii Meridionali), la o altitudine de 880 de metri.
Clima este subalpina, iar aerul este ozonat si de o mare puritate; temperatura
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona