ATV Romanian Trophy 2006
Articol
Iata ca s-a incheiat si cea de a doua editie a ATV Romanian Trophy 2006. Mult mai reusita decit prima, mult mai "nebuna", mult mai "de neuitat", editia de la inceputul acestei veri a reunit concurenti din Romania, dar si din Ungaria sau Polonia. "Spectacolul adrenalinei", cum a fost denumit in repetate rinduri, a reusit sa se impuna ca un brand turistic in frumoasa zona a Banatului Montan care este si, speram, va fi in continuare redescoperita printr-o noua viziune a turismului extrem, turismul celor patru roti, turismul "All terrain vehicle".

Am mai vorbit despre acest eveniment si in editiile precedente ale revistei noastre. ATV-urile, cunoscute si sub denumirea de quad-uri, au reusit, si in tara noastra, sa capete o mare popularitate. Sint preferatele tinerilor, deoarece sint micute, puternice si se strecoara cam peste tot.
Era imposibil sa nu existe si o competitie pe masura popularitatii lor. Micutele masini de teren, puternice si confortabile, se aduna de doua ori pe an si se intrec in viteza si nebunie, in Caras-Severin, acolo unde pasionatii au reusit sa puna pe picioare o competitie cu adevarat remarcabila. Dar sa vedem cum s-au petrecut lucrurile...

Competitia cu cele mai multe
provocari din Europa
Ostilitatile au inceput in prima zi a lui iunie, in parcul Teius din Caransebes. Prima proba a concursului a fost cea de indeminare-obstacole, proba tinuta in circuit inchis, dar care s-a bucurat de un public numeros. In aceeasi zi s-au sustinut probele speciale de up hill (urcare) si down hill extrem (de coborire). Toate intr-o zona in care ripele prapastioase, innoroiate si greu accesibile au reprezentat de data aceasta punctul de sprijin al competitiei.
A doua zi a enduro-ului turistic a fost dedicata unei probe cu totul si cu totul speciale. "Drumul porcului" a fost o incercare pentru pasionatii de extrem. Ei au fost nevoiti sa strabata intr-un timp record kilometri intregi de drum noroios. A urmat apoi "Vinatoarea de poteci", o alta proba inedita, inexistenta la alte competitii internationale de gen si, tocmai de aceea, apreciata de catre toti participantii la aceasta editie a ATV Romanian Trophy 2006. "Vinatoarea de poteci" este proba in care, mai mult decit la orice alta etapa a competitiei, concurentilor le-au fost puse la incercare imaginatia, spiritul de observatie si capacitatea de orientare... ne place sa credem ca, poate, tocmai de aceea, aceasta a fost singura proba in care au cistigat romanii, mai precis timisorenii si reprezentantul Motorland-Bucuresti.
Premiul cel mare al competitiei a fost luat, fara drept de apel, de catre Arpad Kovacs, reprezentant al Ungariei, iar din Romania cel mai dibaci concurent s-a dovedit a fi Costi Luca. El a reusit sa se claseze pe locul sapte.

Va asteptam la toamna!
Asta, fiindca, toamna, cei interesati se pot inscrie la editia a III-a a ATV Romanian Trophy. Iar cei mai putin interesati sint invitati sa devina spectatori ai celui mai extrem si complex enduro al Romaniei.
Nu trebuie sa uitam mentionarea unor nume care au facut posibila realizarea acestei competitii la standarde atit de inalte. Printre cei care au colaborat la realizarea evenimentului se numara: Autoritatea Nationala pentru Turism, Primaria Caransebes, Consiliul Judetean Caransebes, precum si presedintele Sorin Frunzaverde, si, nu in ultimul rind, Federatia Romana - Sportul pentru Toti.

Text: Maria Floricica
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona