Oana Zavoranu, ratacita prin Dubai
Articol


Dubai este locul de vis in care oricine si-ar dori sa ajunga. Oana a avut aceasta sansa, de care a profitat din plin. Calatoria a fost pusa la punct de Pepe, iubitul ei, care este un bun organizator. El a fost cel care s-a ocupat cu rezervarile la hotelul care se afla la zece metri de faimosul Burj Al Arab, cel mai bun hotel din lume.

Oanei ii place sa traiasca clipa si, ori de cite ori vrea sa plece in vacanta, alege destinatii care mai de care mai deosebite. Prefera locurile calduroase, marea si plaja. Se consulta cu Pepe si, de multe ori, se lasa pe mina lui, acesta fiind cel care ii cunoaste toate gusturile si capriciile.
Le place, cind au prilejul, sa plece doar ei doi, in locuri in care nu ii cunoaste nimeni, unde nu trebuie sa stea cu teama ca ii vede cineva si pot aparea in ziare in posturi mai intime. Pentru amindoi, vacanta ideala este atunci cind au telefoanele inchise si sint doar ei, liberi sa faca cele mai nebunesti lucruri, fara sa fie judecati de cei din jur.
Am intrebat-o pe Oana ce vrea sa descopere atunci cind ajunge in locul de vacanta pe care si l-a propus. Mi-a spus ca, inainte de toate, verifica amanuntit camera de hotel, care trebuie sa arate foarte bine, se duce sa vada piscina si sala de fitness si, daca nu e prea tirziu, da o raita prin magazine si apoi se asaza la o masa cocheta intr-un restaurant.
Ok, dar cum ramine cu obiectivele culturale, istoria locului respectiv? Pai, zice ea, frumos ar fi sa spun ca primul lucru pe care-l fac este sa vizitez muzeele, dar nu e chiar asa. Lucrurile astea, oricum, este imposibil sa nu le vezi. Asa, in treacat, intre un shopping si o plimbare pe strazi, ajungi sa observi si monumentele din zona si, cunoscind oamenii, descoperi si un pic din cultura poporului.
Ii place sa incerce mincarurile traditionale ale tarii in care ajunge, chiar daca sint preparate din serpi. Daca toata lumea maninca, trebuie sa fie bune.
Adora sa mearga prin parcuri de distractii, cluburi si discoteci, si nu e de acord cu vacantele de relaxare de genul celor din statiunile balneoclimaterice. Oana vine din vacanta mai obosita decit pleaca, pentru ca incearca sa profite la maximum de fiecare moment.
Vacanta de neuitat pentru ea a fost cea din Dubai, unde si-a indeplinit visul de a ajunge la Burj Al Arab. Cu o inaltime de 320 de metri, renumitul hotel de sapte stele domina coastele Dubaiului. Indiferent de citi bani ai avea in buzunar, totul este de un bun gust extraordinar, care te face sa te simti un omulet in toata acea lume plina de bogatie si lux. A luat masa acolo de doua ori. Prima data in restaurantul subacvatic, unde se ajunge cu submarinul si a doua oara la restaurantul aflat la ultimul etaj al hotelului, unde ai o priveliste extraordinara.
Incredibil, dar adevarat, Oana ne-a spus ca a cheltuit intr-un weekend la Mamaia mai mult decit a cheltuit in Dubai. Spune ea, ca, acolo, nu este atit de costisitor pe cit se aude. Oare?! Atunci ma duc si eu, de pe acum, sa imi fac o rezervare la Burj Al Arab!
Pasionata de shopping, Oana Zavoranu s-a plimbat in Dubai pe un bulevard cu magazine, mai mare cam de 50 de ori fata de bd. Magheru, unde, la tot pasul, erau zgirie-nori. Multe constructii din cele acoperite cu sticla sclipeau de curatenie, avind in spate o armata de indieni si asiatici care lustruiau de zor geamurile imense. Magazinele se remarcau nu neaparat prin diversitatea produselor, ci prin modul regesc prin care erai tratat ca turist.
Si cum tot mai era loc pentru niste cumparaturi, Oana a ajuns intr-un mall, evident mult mai mare decit ale noastre, unde a reusit sa se piarda de protectorul si iubitul ei, Pepe. Nu a intrat in panica, s-a asezat la o masa, s-a lasat admirata de arabii care priveau lung la fusta ei scurta, dar in nici un moment nu s-a simtit hartuita sau amenintata de vreunul dintre ei. Datorita religiei, arabii sint obisnuiti cu femeile lor imbracate toate in matase neagra ("ca niste ninja", dupa cum spunea Pepe), si mai trag si ei cu ochiul la turistele imbracate mai sumar.
De-abia dupa vreo ora de cautari, Pepe a reusit sa o gaseasca pe neastimparata Oana, mereu dornica de cumparaturi in locuri exotice.


Text: Ana-Maria TAnAsescu
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona