Primarul orasului, domnul Vlad Oprea: "Sinaia se transforma intr-o statiune pentru intreaga natiune. Va asteptam sa ne bucuram de zilele orasului impreuna!"
Articol

Statiunea pe care o administrati are un potential enorm si multi spun ca nedescoperit in totalitate. Dincolo de Festivalul care a intrat deja in traditie, dincolo de sporturile de iarna si de latura istorica, ce credeti ca mai poate fi facut pentru Sinaia?

Ne-am propus sa pastram traditia orasului si sa relansam conceptul "Sinaia - Perla Carpatilor" prin diverse actiuni si evenimente. Din acest an, am creat un nou eveniment, si anume "Sinaia pe pirtie", care
s-a desfasurat la inceputul lunii aprilie, fiind un concurs de schi pentru sinaienii amatori ai sportului alb.
Tot din acest an, am incercat sa reinviem o mai veche traditie a orasului, si anume Expozitia Gastronomica "Sinaia in bucate", care nu a mai fost organizata de peste doua decenii si care s-a bucurat de un real succes la aceasta prima editie. Au fost invitate sa participe societati din toata Valea Prahovei si s-au inscris in concurs 20 de cursanti.
Sint organizate, in parteneriat cu Primaria Sinaia, in fiecare an, "Festivalul International de chitara clasica" si Festivalul International "Enescu si Muzica lumii".

Chiar daca Sinaia este orasul "tuturor anotimpurilor", sporturile de iarna reprezinta piatra de temelie a turismului montan. Transportul pe cablu si-a dovedit eficacitatea iarna trecuta, prin introducerea gondolei pe traseul Cota 1400 - Cota 2000. Vor mai exista vesti bune pentru schiori?

La Sinaia, nu exista extrasezon, dar, realmente, iarna umple statiunea de viata. Avem vesti bune pentru impatimitii sporturilor de iarna, in sensul ca avem in lucru proiectul unui nou telescaun, construirea unei instalatii de teleschi pentru copii, parcare pentru statia de plecare a acestei instalatii, un centru de agrement, un centru de inchirieri echipament sportiv, toate acestea in zona Taverna Sirbului. Mai avem in plan si renovarea cabanelor turistice de la Cota 1400 si Virful cu Dor.
Nu in ultimul rind, dorim omologarea pirtiilor de schi, latirea pirtiei noi de schi cu 20 de metri si crearea zonelor de protectie, realizarea de refugii si zone de camping in zona montana. Ne dorim, totodata, si dotarea pirtiilor cu tunuri de zapada artificiala.

Sinaia se remarca prin pluralismul turistic pe care il detine. Turism de agrement, turism cultural, poate chiar religios si balnear... si, nu in ultimul rind, turism extrem. Care sint proiectele pe care le-ati realizat de cind ocupati functia de primar al acestui oras si ce planuri, realizabile, aveti in urmatorii doi ani pentru fiecare segment turistic care poate fi pus in valoare?
Romania se poate lauda cu doua lucruri: Delta Dunarii si statiunile montane de pe Valea Prahovei. Din aceasta cauza, Sinaia trebuie sa revina la nivelul statiunilor montane internationale.
Dorim sa aducem imbunatatiri si in domeniul serviciilor, segment care s-a degradat din cauza sistemului si a traiului greu cu care s-au confruntat lucratorii.
Am realizat evenimente ca "Sinaia Forever", care reprezinta sarbatoarea orasului si care ia amploare in fiecare an, evenimentul "Verde Crud", campania de curatenie de primavara a orasului, in care se implica toti cetatenii. Un alt eveniment a fost "Sinaia pe pirtie", Expozitia Gastronomica "Sinaia in bucate"; am organizat concursul de cros "Adrian Ghioca" si manifestatii de 1 Decembrie.
Am incercat pe cit posibil sa pastram arhitectura orasului, pentru ca, dupa Revolutie, au aparut multe constructii care nu au nici o legatura arhitecturala cu zona in care se afla. Am refacut aproape in intregime Parcul "Dimitrie Ghica".
Se lucreaza in acest moment la omologarea pirtiilor de schi, proiect care speram sa il finalizam pina la deschiderea noului sezon de schi.

Se apropie Festivalul. De la an la an, "Sinaia Forever" cistiga in renume si calitate. Este un proiect de suflet? Care ar fi limita superioara la care credeti ca puteti ajunge in viitor pentru a fi pe deplin multumit de acest eveniment?

Despre Festivalul "Sinaia Forever", putem vorbi foarte mult. Putem vorbi si despre munca depusa pentru realizarea acestui proiect. Organizatorii si producatorii acestui eveniment si-au propus ca sarbatoarea anuala a orasului sa devina un moment de referinta pentru dezvoltarea viitoare a evenimentului. In cadrul editiei din acest an, Sinaia se transforma intr-o statiune pentru intreaga natiune. Va asteptam sa ne bucuram de zilele orasului impreuna. Cit despre limita acestui proiect nu cred sa existe asa ceva

Am observat o schimbare in imaginea institutiei pe care o conduceti si o schimbare in atitudinea personalului din cadrul acestei institutii. Ce se intimpla?

Cladirea Primariei Sinaia se afla intr-o stare necorespunzatoare in momentul in care am preluat-o, instalatia electrica era defectuoasa, nu se puteau folosi calculatoarele, nu exista personal calificat. Acestea sint citeva din problemele cu care
ne-am confruntat in iunie 2004.
De atunci am modernizat birourile, am refacut partial instalatia electrica, am dotat birourile cu calculatoare performante, am incercat sa formam o echipa, am introdus un nou circuit al documentelor, pentru a putea fi repartizate in mod corect catre serviciile de specialitate, am creat biroul de relatii cu publicul. Avem un management al calitatii si al personalului de tip american. Acesta este secretul!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona