Galaxia tineretii - Editia a III-a - 29 septembrie - 1 octombrie 2006
Articol


De ce acest festival?
Pentru ca este singurul capabil sa creeze simbioza perfecta intre cultura, civilizatie si distractie, petrecere si spectacol. Pentru ca Sinaia este un reper esential al culturii si al geografiei romanesti, iar acest festival este (dupa cum a dovedit-o in anii trecuti), un adevarat "ghid-live la fata locului" cultural, istoric, geografic si social.
Intrarea se face doar pe baza de pasaport, cum ii sta bine oricarui european sadea, care se poate procura de la una dintre intrarile pietonale in Sinaia. Asta, pentru ca pe toata durata festivalului, in Sinaia, accesul cu masina pe artera principala si pe unele dintre strazile orasului este interzis.
Unul dintre locurile preferate de iubitorii de teatru, de muzica buna si de impatimitii filmelor de calitate, Cazinoul, a fost, la ambele editii, gazda multimii de spectatori care au venit sa urmareasca piese ale Nationalului Bucurestean, sa asculte concertele de jazz ale lui Johnny Raducanu & Friends si Mircea Tiberian Band si sa vizioneze proiectiile speciale, premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF-2005).
Dimensiunea "4D " a Galaxiei este sustinuta de tot atitea zone in care se desfasoara festivalul dupa cum urmeaza:

Zona Distractiei (Hotel International - Primaria Sinaia)
Intram in Galaxia Tineretii. Iti trebuie un pasaport pe care il obtii cit ai clipi, cu conditia sa completezi chestionarul din interior si sa-l depui la urnele din oras. Chiar in mijlocul strazii te trezesti din nou tinar, sau, daca esti, cu atit mai bine. Vei ramine toata viata la fel de tinar. Muzica. Trei scene cu teme muzicale diferite: folclor international, clasic - de societate si dance. Numere de circ. Un grup vocal. Atitudine. Actori de atitudine. Personaje. Carti. Concursuri. Cu premii. Toate asteapta sa intri in joc. Daca ai ratat concursurile, nu dispera. Ai la indemina atelierele. Unde poti sa interactionezi chiar tu in fabricarea respectivelor produse. Si patiserie. Multa patiserie. Si flori. Sau, mai bine-zis, aranjamente florale. Dar calatoria ta abia a inceput. O noua poarta te asteapta

Zona Democratiei (intre Primaria Sinaia - Parcul Ghica)
Pe linga terasele cu care esti obisnuit, te asteapta surpriza vietii tale: scoli de dans. De diverse stiluri de dans. Chiar si parteneri, dupa caz, partenere libere. Daca te prinde seara in aceasta zona, locul scolilor de dans va fi luat de o discoteca in aer liber: Media Galaxi. Daca, din contra, abia ai sosit in aceasta zona, si nu stii ce a fost pina acum, pe plasmele si monitoarele care te inconjoara poti vedea inregistrarea zilei. Si bere. Si mititei. Si vin fiert

Zona Dragostei (Parcul Ghica)
Costume de epoca. Masini din aceeasi perioada. Flasnetari, fotografii aparte de epoca, promenada, toate in timpul zilei. Seara, artificii, farfurii cu foc si stele pentru indragostiti. Muzica din filme si proiectii pentru declaratii de dragoste. Cei care nu si-au gasit "jumatatea", un veritabil atelier de astronomie. Si, peste toate acestea, Cazinoul. Seara, parcul este locul ideal pentru concerte. Cele mai in voga trupe romanesti cinta pe scena parcului din Sinaia: Stefan Banica jr., Holograf, Bere Gratis, Pasarea Colibri, Hi-Q, Voltaj, Morandi, Mc Rupita Mare si Mc Rupita Mic, DJ Project.
In timpul zilei, copiii se vor bucura de zona amenajata special pentru ei: KIDas ZONE. Teatru de papusi, clovni si o multime de animatori care sa-i atraga in jocuri si concursuri cu premii. Sint doar citeva dintre activitatile propuse pentru cei mai tineri participanti la festival. Iar experienta ne-a dovedit ca sint numerosi...
Ne-am gindit si la adolescenti. De aceea, EXTREME ZONE va deveni locul de intilnire si distractie pentru cei pasionati de concursuri agresive inline skating, graffiti, catarat pe zid etc. Concursuri pentru amatori si profesionisti. Si o multime de premii.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona