Turismul balnear la Ocna Sibiului - Interviu cu doctorul Virgil Olariu
Articol

Domnule doctor, asteptarile pacientilor dumneavoastra sint satisfacute? Pleaca turistii multumiti si sanatosi de la Ocna Sibiului?
Gradul de multumire si satisfacere a pacientilor este pe deplin atins atunci cind pacientul respecta in totalitate prescriptiile medicale si nu incearca
sa-si faca singur tratamentul crezindu-se atotcunoscator. Daca se afla sub adapostul unei unitati medicale private in care el plateste fiecare procedura, acest fapt nu conduce la alegerea procedurilor de catre pacient, ci de catre doctorul de specialitate.
Deoarece majoritatea afectiunilor pe care le tratam sint cronice nu se poate vorbi despre faptul ca pacientul pleaca sanatos. Simptomatologia pentru care ni se adreseaza dispare sub influenta tratamentului si sint prevenite recidivele de activare a bolii cronice, deci se face o profilaxie secundara a bolii.

Baza de tratament pe care o conduceti cuprinde cabinete de specialitate pentru o gama larga de afectiuni. Care considerati ca sint atuurile pe care le aveti in comparatie cu alte statiuni balneoclimaterice din tara?
Atuurile noastre in comparatie cu alte statiuni balneoclimaterice sint determinate de folosirea factorilor naturali si anume: apele clorurosodice hiperconcentrate (cea mai mare concentratie de minerale din tara - NaCl, elementul preponderent). Namolul oligomineral cu o inalta plasticitate si ductiozitate, determinate de o fina granulatie. Apele izvoarelor clorurosodice, bromoiodurate, calcicomagnezice, usor bicarbonate izotone. Incarcarea aeroionica negativa ce denota puritatea aerului, climatul de tip sedativ relaxant (de crutare) determina cea mai larga adresabilitate. Toti acesti factori se folosesc intr-o unitate moderna, foarte bine utilata din punctul de vedere al aparaturii si asistate de cadre medii si medici de un inalt profesionalism. Tratamentele se adreseaza afectiunilor reumatismale degenerative articulare si abarticulare, afectiunilor reumatismale inflamatorii specifice si nespecifice dupa trecerea perioadelor de activare sau acutizare, afectiunilor ortopedice posttraumatice, mioarticulare afectiunilor neuroperiferice si sechelare dupa afectiuni neurologice centrale, afectiuni ginecologice inflamatorii si disclinice (combaterea sterilitatii), afectiunilor otorinolaringologice superioare cronice, afectiunilor dermatologice exfoliative si endocrine de hipoactivitate.

In ce masura tratamentele pe care le oferiti sint destinate persoanelor tinere, fara probleme de sanatate "specifice"?
In programul de activitate sint incluse curele antistres de durata scurta (trei-patru zile) pentru persoane foarte active si cu consum psihic major; curele de mentinere a sanatatii (sapte-opt zile) pentru persoane cu risc de boala in domeniul reumatismal, respiratoriu, cardiovascular; curele antiage (14 zile), pentru persoane considerate sanatoase, trecute de 40 de ani. Toate acestea se obtin in exclusivitate prin folosirea factorilor naturali amintiti mai sus la care se adauga curele de teren, terapiile contrastante, aeroterapia, meloterapia, psano si helioterapia, jocurile colective si antrenamentele in salile de forta si aerobic.

Efectele curelor de acest gen pot fi, din punct de vedere medical, negative, la un moment dat, pentru anumite persoane?
Pot sa apara efecte negative ori de cite ori nu se respecta contraindicatiile practicarii curelor terapeutice determinate de afectiuni asociate sau nu respecta intru totul prescriptiile medicale, nemaivorbind de cei care incearca sa foloseasca factorii naturali dupa intuitia proprie fara a consulta medicul specialist.

Considerati ca efectele nedorite sint cauzate de neglijenta pacientului, a doctorilor sau de informarea partiala ori incorecta cu privire la tratamentele de acest gen?
Efectele negative sint cauzate de neglijenta pacientilor care nu sint informati in ceea ce priveste factorii naturali care devin de-a dreptul agresivi cind se folosesc in exces.

A consemnat Maria Floricica
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona