La multi ani! Cu multe vacante si calatorii!
Articol
Daca ar fi sa caracterizez printr-un singur cuvint anul 2006, din punct de vedere turistic, as opta pentru termenul "inedit". De la inceputul anului pina in prezent, am cunoscut o relansare a conceptului, a perceptiei generale asupra acestui domeniu.
Daca, in general, viziunea asupra turismului era, pina acum citiva ani, relativ limitata (si nu ma refer aici la specialistii creatori de produs, ci la consumatori), anul acesta, turistii au inceput sa aleaga si, automat, sa creeze noi segmente turistice de succes. Ca in orice domeniu, cererea determina oferta. Daca, pina de curind, turistii percepeau vacantele in tandemul vara/iarna sau munte/mare iata ca, astazi, in Romania, turismul intern dezvolta valente benefice. Nu avem o tara constituita din mare si munte, din vara si din iarna. Romania este mult mai complexa, iar ceea ce se intimpla din punct de vedere turistic in Delta Dunarii, sau in Nordul Moldovei, in statiunile balneoclimaterice sau in satele romanesti care pastreaza traditii si obiceiuri intacte ne demonstreaza ca aceasta complexitate a turismului, aceasta segmentare a domeniului, pare sa fie cheia vacantelor reusite in 2007.
De aceea, cred ca educatia turistica trebuie bine facuta. De aceea "Vacante&calatorii" insista asupra turismului intern, asupra ideii de redescoperire a tarii noastre sub toate aspectele sale. Pentru ca "frumusetea se afla in ochii celui care priveste" , pentru ca privitorii sinteti voi, sintem noi... Romania va asteapta si in 2007.

Inchei acest editorial cu o urare. Va doresc un an nou cit mai turistic! Cu vacante lungi, calatorii spectaculoase si concedii relaxante. Un an nou presarat cu descoperiri. Cu descoperirea lumii in care traim. Va doresc sa cunoasteti locuri, oameni, stari, obiceiuri si gusturi. Sa descoperiti ineditul si frumosul din cit mai multe colturi ale tarii fie ele cunoscute sau, dimpotriva, mai putin stiute, mai putin umblate. Va doresc un an cu multe vacante si calatorii!

www.vacantesicalatorii.ro

Maria Floricica
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona