Editorial...
Articol
Consideratii pertinente despre anumite concepte generatoare de modificari in mentalul turistului care alege Romania pentru o vacanta stralucita se pot realiza fara mare dificultate. Cu toate acestea, lipsa unei promovari constante, ghidate de o cultura turistica fundamentata de o traditie cel putin seculara, ne arunca, de cele mai multe ori, intr-un haos institutional. Extremele ar trebui sa se atraga, cel putin in teorie, si daca
s-ar aplica teoria pentru spatiul carpato-pontic, coordonatele s-ar modifica in mod pozitiv. E limpede ca, la noi, piesele intregului nu functioneaza simultan, ci pe rind: intr-un an merge bine litoralul, in celalalt an agroturismul, dar niciodata nu se sincronizeaza intr-o strategie pe termen lung. Anul acesta, odata cu nominalizarea Sibiului in fruntea oraselor europene, in domeniul cultural, ar trebui ca toate eforturile celor implicati sa se concentreze pe o dezvoltare durabila in toate segmentele turistice.
Turismul cultural reprezinta o dimensiune noua pentru noi, dar ar trebui sa devina o valoare perena. Intergrarea traditiilor cultural-istorice in ofertele de turism romanesti ne plaseaza in celebra galerie a mostenitorilor unei civilizatii milenare, care a pastrat intacte valorile europene. Contributia romanilor la patrimoniul cultural mondial este substantial, dar incomplet cunoscuta, de aceea a venit timpul unei promovari autentice. Sibiul, capitala culturala europeana in 2007, a facut primul mare pas in acest sens. In afara de cetatea medievala, exemplu de civilizatie urbana. Multiculturalitatea zonei Sibiului, in ansamblul ei, reprezinta un spatiu unic in peisajul romanesc si european. Povestea fascinanta a acestor locuri o puteti savura in paginile ce urmeaza.
Ne propunem sa continuam a fi un etalon, o autoritate in domeniul acesta controversat al turismului, pentru a le oferi pasionatilor de vacante si calatorii o alternativa solida, o poveste vazuta prin ochii profesionistului.
Critica noastra constructiva a impus, de-a lungul timpului, strategii complexe pentru revitalizarea turismului romanesc. Ca orice publicatie de prestigiu, organizam fara intrerupere, de sapte ani, Gala Superlativelor Vacante si Calatorii. Anul acesta, evenimentul se va desfasura pe 23 martie la Sibiu. Vor fi premiate pentru anul precedent: Evenimentul turistic al anului, Calatoria VIP a anului, Cea mai buna statiune turistica, cel mai bun Produs turistic estival, Cel mai bun produs turistic de iarna, Cele mai bune hoteluri si restaurante, Cea mai buna agentie de turism. La eveniment vor participa importante personalitati ale culturii, turismului, ale administratiei locale, pentru oferi un regal de exceptie. Fair-play-ul si obiectivitatea vor constitui principiile de baza ale marelui eveniment. Cel mai bun sa cistige!

Florian Vladacenco
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona