Superlativele turismului romanesc
ArticolGala Superlativelor Turismului Romanesc face parte din seria de manifestari organizate de revista Vacante si C alatorii, şi are ca scop promovarea turismul romanesc acordind, astfel, premii performantelor societatilor din domeniu. Festivitatea a capatat o binemeritată traditie, ajungind in al cincilea an de existenta. Devenite cu timpul un etalon in domeniul turistic, Superlativele aduc in prim plan nu numai realizările pe plan turistic, ci si comunitatea in ansamblul ei, impreună cu oportunitatile sale de dezvoltare, bucurindu-se de participarea si aprecierea autoritatilor, a agentiilor de turism si a tuturor promotorilor veritabili ai turismului romanesc. In urmă cu citeva zile, s-a incheiat bilanţul performanţelor din domeniul turistic, din anul 2006, şi trăgind concluziile, organizatorii au adus pe podium pe cei mai reprezentativi actori ai dezvoltării turistice autohtone. Unicitatea acestui eveniment a tinut anul acesta de locul in care s-a desfăşurat - Capitala Culturala Europeana, Sibiu. Caracterul multicultural al oraşului, precum si cele aproximativ noua secole de istorie ale vietii culturale, sunt argumente importante pentru includerea turismului cultural pe lista manifestarilor din acest an.
Cel mai important eveniment al zilei, gala decernării premiilor "Superlativele Turismului Romanesc", a inceput la ora 19.00 si a avut loc la sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. La festivitate au participat personalitati cu activitate substantiala, atit in domeniul turistic, cultural, cit şi in cel al administratiei locale. Gala s-a incheiat intr-o atmosfera destinsa, sustinuta de vocea si prezenta incintatoare a sopranei Mirela Zafiri.

Premiile "Superlativele Turismului Romanesc"

La categoria Evenimentul turistic al anului nominalizaţii au fost:
- Targul Naţional de turism ROMEXPO
- Festivalul de Film Anonimul
- Transilvania International Film Festival
Premiul a fost acordat de către prezentatorul evenimentului, domnul Cristian Brancu, Tirgului Naţional de Turism, pentru activitatea importantă desfăşurată in sfera turismului, fiind considerat un adevărat hipermarket de vacanţă, cu un calendar impresionat de acţiuni şi cu o extindere certă. Premiul a fost inminat domnului Attila Daraguş, presedintele ANTREC.

La categoria Staţiune turistică nominalizaţii au fost:
- Ocna Sibiului
- Portita
- Ranca
Preşedintele CNAS, Vasile Cepoi, a inminat premiul acestei categorii domnului Corneliu Posea, reprezentatul Ocnei Sibiului. O statiune balneo-climaterica centenara, cu obiective istorice superbe si un centru balnear cu dotari de inalta calitate, Ocna Sibiului s-a remarcat prin frumusetile naturale si prestanta servicilor oferite.

La categoria Produs turistic de iarnă nominalizaţii au fost:
- Finala campionatului Mondial de viteza si escalada pe gheata
- Hotelul de Gheata si Biserica de Gheata de la Bilea
- Noul telescaun de la Sinaia
Premiul la această categorie a fost inminat primarului orasului Busteni, Emanoil Savin, oraşul care a fost gazda campionatului mondial de viteză şi escaladă pe gheaţă la care au participat concurenti din 16 tari si 60 de sportivi de talie mondiala.

La categoria Restaurant nominalizatii au fost:
- Caru cu bere
- Coliba Haiducilor
- Restaurantul Silvius
Premiul a fost acordat unui loc cu o traditie unica, infiintat in 1889, restaurantul Caru cu Bere. Lucrarile de restaurare au fost complexe si au avut darul de a-l plasa in fruntea restaurantelor bucurestene, prin eleganta si distinctie.

La categoria Produs turistic estival nominalizaţii au fost:
- Festivalul Callatis
- Gărina
- Festivalul de la Sighisoara
Domnul Constantin Chiriac, director al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, a acordat acest premiu unui festival de anvergura si redundanta, avind un puternic impact pe litoralul romanesc, Festivalul Callatis.

La categoria Agenţie de turism nominalizaţii au fost:
- Marshall
- Calibra
- Eximtur
Premiul a fost acordat de către domnul Attila Daragus agentiei de turism Marshall. Cu o retea complexa de turism si cu servicii de inalta tinută, agentia s-a remarcat prin calitate si performanta.

La categoria Mass Media nominalizaţii au fost:
- Emisiunea BAZAR Răzvan Marc (TVR2)
- Emisiunea O tura de aventura - Marius Vintilă (Realitatea TV)
- Emisiunea Măninc, deci exist (Realitatea TV)
Premiul a fost acordat emisiunii Bazar pentru promovarea inedita a tradiţiilor diferitelor popoare ale lumii. Este o emisiune realizata profesionist, un autentic studiu antropologic si de calatorie.

La categoria Proiect turistic nominalizaţii au fost:
- Muzeul ASTRA Sibiu
- Pirtiile de pe Valea Jiului
- Proiect Turistic Mehedinti
Premiul a fost acordat muzeului sibian, reprezentat de Prof. Univ. Dr Corneliu Bucur, pentru cele doua distinctii de mare valoare oferite de UNESCO, acestui loc unic.

La categoria Hotel nominalizaţii au fost:
- Continental Hotels
- International - Sinaia
- Novotel - Bucuresti
La această categorie ,Gheorghiţa Căprărescu, decanul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir a acordat premiul lanţului Continental Hotels pentru calitatea serviciilor oferite.

La categoria Călătoria VIP a anului nominalizaţii au fost:
- Catalin Botezatu & Dana Savuică
- Mihaela Rădulescu - ca jurnalist de razboi in Irak
- Andreea Esca - vacanta la Bruxelles
Doamna Raluca Turcan, deputat PLD le-a inminat acest premiu domnului Cătălin Botezatu şi doamnei Dana Săvuica pentru calatoria in scop caritabil efectuata in Indonezia.

Premiul special pentru IT turism a fost acordat site-ului Infoturism.ro pentru contributia majora la promovarea turismului romanesc.

Premiul special, pentru realizările importante in domeniul dezvoltării turismului, a fost acordat domnului Gheorghe Stefan, primarul orasului Piatra Neamţ. S-a remarcat prin crearea unui cadru fructuos pentru dezvoltarea turismului in zona oraşului Piatra Neamţ, derulind programe importante de investitii in infrastructura.

Un alt premiul special a fost acordat domnului Mircea Cazan, director al RadioCom pentru rolul sau in promovarea turismului romanesc.

Festivitatea s-a incheiat prin acordarea Premiului cel Mare, orasului Sibiu, reprezentat de primarul Klaus Johannis, pentru meritul de a fi devenit Capitala Culturala Europeana, aducind un aport substanţial turismului romanesc şi promovării acestuia.
Un merit important in procesul de jurizare a nominalizaţilor l-au avut cititorii revistei Vacanţe&Călătorii, care au dovedit implicare şi interes pentru turismul romanesc, acordind voturile lor pe site-ul www.vacantesicalatorii.ro.

ARIANA VASSOPOL
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona