Programul Blue-Flag in Romnia
Articol
In ziua de 8 octombrie 2001, a avut loc, la Ministerul Turismului, in prezenta domnului Dan Matei Agathon intilnirea cu domnul Finn Bolding Thomsen, coordonator european al Programului Steagul Albastru" - Blue Flag, in vederea lansarii acestui program in Romnia.
Programul Blue - Flag, coordonat de Fundatia de Educatie pentru Mediu - FEEE, a fost infiintat in Franta in 1985, reunind institutii de turism, protectia mediului si organizatii neguvernamentale. Blue - Flag, simbol al protectiei mediului plajelor a fost acordat municipalitatilor de coasta pe baza criteriilor privind tratarea apelor uzate si calitatii apei de imbaiat.
An de an a crescut numarul Blue - Flag acordate, in conditiile in care criteriile de evaluare au devenit tot mai severe. In prezent, 1873 plaje si 652 porturi de agrement dispun de Blue - Flag din peste 21 tari europene, programul fiind in faza de extindere in Canada, SUA si Africa.
Acordarea Blue - Flag se face pe baza evaluarii a 27 de criterii pentru plaje si a 16 criterii pentru porturile de agrement care acopera calitatea pei, educarea si informarea privind mediul, managementul mediului, siguranta si serviciile etc.
Blue Flag se acorda anual de catre Juriul European al FEE la propunerea Comitetului National si este valabil pentru un singur sezon turistic.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona