"Veniti: privighetoarea cinta si liliacul e-nflorit"
Articol
Cind primavara se dezlantuie in zilele de mai, chemarea poetului Alexandru Macedonski ne trimite in anotimpul renasterii naturii din care face parte simbolul iubirilor sub clar de luna, privighetoarea.
Veniti: privighetoarea cinta Ea a fost pentru Platon emblema lui Thamiras, bardul Traciei Antice, iar pentru Shakespeare pasarea care umple de farmec noptile de veghe, cu un cint melancolic, opunindu-se cintecului ciocirliei, matinal si voios.
Oricite simboluri i se aduc anotimpului in care ne aflam, trebuie sa recunoastem ca sint mult mai multe argumentele care ne determina sa pornim la drum.
Pe mine, intotdeauna luna mai m-a fascinat cu lumina sa unica si cu livezile ca niste mirese. Gustul drumetiei porneste de la acel spectacol al naturii, care ne atrage pe toti si ne determina sa ne intoarcem pe aceeasi poteca, sa ne convingem ca-i adevarat ceea ce ne ofera. Si vom descoperi ca, sub semnul acestui anotimp, sint alte culori, iar imaginile apar unice in vatra apusului sau in viltoarea norilor.
Calatoria este "un fel particular si fantastic de a vedea si a simti", spunea Grard de Nerval, scriitorul si calatorul entuziast francez, iar calatoria in luna florilor se ingemaneaza cu un elan aparte al drumetilor de pretutindeni.
Si cum orice calator poate fi un turist adevarat, dati pagina, stimati cititori, pentru a va intilni cu ofertele noastre de mai. Destinatii de primavara spre cetatea Risnov sau spre comorile Sarmizegetusei. Impatimitilor de drumetie le recomandam trasee spre Piatra Mare, pentru ca la inaltime te simti mai puternic, nu? Dar o legenda ati vrea sa aflati? La Geoagiu-Bai veti gasi si baile Germisara, in care romanii se tamaduiau, dar si cele mai moderne tratamente intr-un complex de sanatate, precum si tratamente ale zeilor. O alta destinatie poate fi "Florenta de pe Elba", Dresda. Iar despre multe alte lucruri folositoare drumetiei veti afla, luind cu dumneavoastra revista noastra, "Vacante & Calatorii", unde puteti afla si cum sa cistigati un week-end, raspunzind unei intrebari. Simplu, nu? Doar avem ca si dumneavoastra aceeasi pasiune: calatoriile. Niciodata nu-i prea tirziu sa ne cunoastem mai bine si o vom face. Dumneavoastra scriindu-ne, cistigind minivacante, iar noi premiindu-va si recomandindu-va mereu alte destinatii. In luna mai, fiti cu fata spre vacanta si cu dor de duca!
Luati-va familia si prietenii, puneti in buzunar revista "Vacante & Calatorii" ca sa nu gresiti drumul si porniti spre locurile incarcate de miresme de mai. Sigur ne vom intilni intr-o zi, pe aceeasi pagina, pe acelasi munte sau pe "portativul" anotimpului.
La urma urmei, "calatoria in realitate are loc in noi".

ELISABETA IOSIF
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona