In Insulele Canare cu Analia Selis
ArticolIn ce insula a ales Razvan sa te duca de ziua ta?
Am fost in Insulele Canare, mai precis pe una din insulele de acolo, Las Palmas.

Cum ai descrie Insulele Canare, in citeva cuvinte, pentru cei care ar vrea sa aleaga o astfel de destinatie?
E locul perfect pentru a merge in vacanta. Vremea e la fel tot anul. In noiembrie e chiar mai cald. In Insulele Canare ai de toate: munte, dune de nisip, mare. Conditiile sint foarte bune. Am stat intr-o vila, intr-un complex cu piscina. Ne-a placut foarte tare. Linga piscina aveai masa de biliard, bar, de toate. In centrul insulei puteai gasi tot ce-ti doresti.

Cu ce te-a cucerit?
Dunele mi-au placut. Nu mai vazusem niciodata. In Argentina nu avem asa ceva. Am luat apa la noi si ne-am plimbat. Era foarte impresionant cind ne-am indepartat, parca am fi fost in mijlocul desertului.

Vorbeste-ne despre bucataria traditionala, specificul zonei si despre modul de viata al localnicilor.
Am mincat foarte mult peste. Se spune ca, la inceput, se numea Playa de laIngles - Plaja englezului. Acolo, turismul e in dezvoltare, ajutat de oameni veniti din strainatate. Bucataria e diversa: din China, India. Sint multe restaurante de-a lungul plajei, iar preturile sint foarte bune, tocmai datorita concurentei. Mi-a placut paella cu peste, un fel de mincare traditionala. De asemenea, ardei iuti, mici prajiti, care se serveau cu sare grunjoasa. Am baut bere din Germania, pentru ca imi place cel mai mult.
Ati avut parte de intimplari haioase sau de unele mai putin placute?
Singurul lucru neplacut a fost ca la intoarcere aveam tren la ora 3:00. A fost obositor. Iar nudistii, descoperiti printre dune m-au impresionat, si ei, neplacut.

Aceasta calatorie a fost un fel de a doua luna de miere?
A fost. Am asteptat mult pentru a fi acolo. A fost foarte frumos singuri, fara telefon, internet, departe de toata lumea. Ne-am bucurat unul de altul, ne-am facut petrecere singuri.

Ce fel de vacanta preferi? Intr-un oras mare, agitat sau pe o insula retrasa?
Mie imi plac orasele mari, dar prefer locurile retrase. Am fost in Barcelona, Madrid, Patagonia. Dintre acestea prefer Patagonia. Imi place sa ma reintorc in locurile vizitate, dar si sa merg in locuri noi.

Care sint argumentele pe care le-ai oferi unui prieten ca sa mearga in Insulele Canare?
Raportul calitate-pret este foarte bun. E ieftin. Ne-am plimbat cu taxiul pe distante lungi si plateam cam 4 euro. Si in restaurante e ieftin si curat, cel mai mult am platit 25 de euro.

Cu ce sint diferite Insulele Canare de alte locuri ale lumii?
E liniste. Sint foarte multi palmieri. E altceva comparativ cu marea noastra. E totul ingrijit, nou si ieftin. Nu prea am avut timp sa vizitam, pentru ca am stat doar trei zile.

Pe ce loc se afla Insulele Canare in topul preferintelor tale si cu ce intra in concurenta?
E greu de spus. Am fost prin multe locuri... undeva la mijloc. Sint multe locuri unde vreau sa ajung.

Care sint preturile pentru doritorii de shopping? Tu ai fost la shopping?
Putin. La aeroport am intrat putin la Zara, sint preturi mici in comparatie cu cele de aici. Mi-am luat ce am gasit si ce mi-a placut: bluzite, bijuterii, suveniruri pentru prieteni. Am vrut sa gasesc o scoica mare pentru o prietena, dar nu am gasit. Am vrut sa imi fac codite, dar imi lua foarte mult timp si am renuntat.

Cu ce senzatie ramii cind te intorci dintr-un loc exotic? Inca mai visezi la locurile acelea?
Te trezesti dupa citeva zile si ai vrea sa mai fii acolo. Visez la liniste. Acolo ma trezeam la ora 12:00, mincam ardei iuti si beam bere. Si inghetata era foarte buna. Mi-ar placea sa ma mai duc, dar in alta insula si sa stam mai mult.

Sa mearga lumea in Insulele Canare?
Da. Poti merge cu aceiasi bani in Canare, decit in Mamaia. Cei care n-au bani multi pot face rezervare dinainte. Noi am platit mai mult pentru ca nu ne-am hotarit din timp.

Care e urmatoarea vacanta?
Boston. Vreau sa ma reintorc in plimbare, nicidecum pentru a ma stabili acolo.


A consemnat Lidia

Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona