Festivalul Stelelor Callatis 2007
Articol


Povestea a inceput in urma cu opt ani. Piata Unirii, din micul orasel Mangalia, s-a transformat intr-un punct fierbinte al Romaniei. In acelasi loc, sub acelasi nume, sint reuniti iubitorii de muzica din toate colturile tarii, alaturi de zeci de vedete. In 1999, a inceput festivalul Callatis, iar timp de 7 zile si 7 nopti, in fiecare an, Mangalia devine capitala divertismentului romanesc. Surprizele cresc de la an la an, fenomenul Callatis ia amploare. In anul 2000 a fost inaugurata cu succes Aleea Stelelor de Mare, fiind asemanatoare cu cea de la Hollywood. Tot in anul 2000, 14 spectacole, fiecare cu alta tema, peste 100 de artisti, trupe de dans si muzica se desfasoara pe scena vaporului-scoica. Festivalul este unul viu, care se adapteaza de la an la an, mulindu-se parca pe gusturile si asteptarile publicului. In anul 2001, se inaugureaza salonul de caricatura Popa Popaas apoi, in fiecare editie, urmind sa se alature diferite evenimente menite sa incinte publicul. Spectacolul Miss Litoral 2002 si Summer Fashion Festival, apoi Miss Diaspora sint doar citeva dintre manifestatiile editiilor anterioare. Alaturi de acestea, in fiecare an, pe tot parcursul Festivalului Callatis, au loc, zilnic, evenimente adiacente care au devenit traditie: Tirgul de Carte, Academia Popaas, Actor pentru un minut. Festivalul este urmarit indeaproape de peste 20.000 de turisti, iar, pentru cei de acasa, televiziunile romane transmit in direct spectacolele Callatisului. In anul 1999, televiziunea Antena 1 a obtinut record de audienta, iar Mangalia a99 a cistigat Premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania.
Anul acesta, Festivalul Callatis intimpina turistii, incepind cu data de 9 iulie, urmind ca timp de sapte zile si sapte nopti, sa isi etaleze valorile si sa indemne la distractie. Data evenimentului a fost modificata pentru a le putea oferi turistilor care se vor alatura festivalului un inceput de vara minunat si mai putin aglomerat. Surprizele se vor tine lant si anul acesta, organizatorii ocupindu-se cu atentie inclusiv de detalii. Pe linga evenimentele cu traditie, vor fi organizate intre 15 si 20 de expozitii multimedia, pictura, teatru si multe altele. In paralel cu festivalul se va desfasura proiectul Callatis International, care presupune promovarea statiunii Mangalia si a festivalului in sapte tari din Europa. Prezentarea se va desfasura sub forma unui spectacol intitulat EtnoSimfonia si va strabate, printre altele, tari precum Germania, Belgia, Austria, Spania si Italia. Alaturi de multi artisti romani, care vor concerta prin Europa, se vor numara Felicia Filip, K1, Romania, Andreea Moldovan. In fiecare seara a festivalului, organizatorii le-au pregatit spectatorilor cite un duet, urmind ca pe scena sa "se intreaca" artistii romani cu artistii straini. Citeva dintre vedetele participante au fost anuntate, printre acestea aflindu-se doua trupe straine deja cunoscute, Rednex si No Mercy, alaturi de trupele romanesti Romania si 3SE. Anul acesta vor urca pe scena nu mai putin de 1.000 de artisti. Se preconizeaza o prezenta in numar mare la festivalul Callatis.
Primaria orasului Mangalia realizeaza pentru festival un program de promovare a turismului din sudul litoralului, incluzind oferte si spectacole adresate turistilor interesati de aceasta perioada.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona