Sarbatorile verii
Articol
Festivalul Artmania
15-17 iunie
Sibiu

Ajuns la a doua editie, festivalul de muzica rock reuneste in vechiul oras medieval, Hermannstadt, iubitori ai muzicii de calitate. Timp de trei zile, cei prezenti la festival se vor bucura de minunatele acorduri ale formatiilor romanesti Cargo, Iris, Luna Amara, Altar, urmate apoi de trupele straine Anathema, Within Temptation, Haggard, The Gathering (acestea fiind numai capul de afis al festivalului), unele dintre ele concertind in premiera in Romania. Distractia incepe pe data de 15 iunie si se sfirseste pe 17 iunie, dar cu speranta ca anul viitor toti cei prezenti la festival se vor intruni in acelasi cadru, ascultind melodiile preferate. Formatiile vor concerta in centrul Sibiului, in Piata Mare, oferindu-le turistilor posibilitatea de a descoperi Sibiul. In urma cu un an, Festivalul Artmania invita participantii la un maraton de muzica rock ce a durat doua zile. Incepind cu acest an festivalul s-a extins, cuprinzind trei zile si mai multe formatii participante.

Tirgul Mesterilor Populari din Romania
17 -18 iunie
Brasov

Intre Mosii de Primavara, cei de Toamna si cei ai lui Caragiale, trecut in contemporan, Tirgul Mesterilor Populari din Romania ne intimpina cu frumusetea locurilor de pe la noi, traditiile lor si farmecul zonelor pastrat de ani de zile.
Tabla de materii este vasta. Nu va putem spune precis care sint elementele de atractie, dar stim, cu siguranta, ca vor fi multe, toate parca rupte din vremuri de mult uitate. Si daca mai tinem cont de faptul ca toate acestea vor purta muzica noastra populara, atunci acest tirg se transforma cu siguranta intr-o sarbatoare a traditiilor.
Ancora catre zilele noastre este una strasnica! Concertele din Piata Sfatului aduc Centrului Vechi un aer de nou, inovator, dar pastrator de traditii.

Festivalul de jazz Garana
12-15 iulie
Garana, Muntii Semenic

Ajuns la cea de a 11-a editie, Festivalul de Jazz de la Garana reprezinta una din cele mai mari manifestatii de acest gen din Romania si din sud-estul Europei. Initiat mai mult din placerea iubitorilor de jazz, Garana s-a dezvoltat rapid, devenind un eveniment important, imposibil de ratat. Locatia festivalului este una inedita: cea mai inalta localitate din Muntii Apuseni, 1000 m, cu un peisaj fantastic care imbina discret civilizatia cu linistea naturii. Anul acesta, festivalul se va desfasura in perioada 12-15 iulie si pina acum si-au anuntat participarea Jan Garbarek si Scott Henderson. Alaturi de acestia se vor afla, ca in fiecare an, si alte personalitati importante din lumea jazz-ului. Garana Festival nu inseamna doar muzica buna, pe linga extraordinarele concerte, cei prezenti vor mai putea asista si la expozitii de pictura sau lansari de carte.

Festivalul Peninsula
27-31 Iulie
Tirgu Mures

Festivalul "Peninsula" se desfasoara la Tirgu Mures in perioada 27-31 iulie. Vor concerta 70 de formatii din tara si strainatate, la manifestari fiind asteptati sa participe intre 30.000 si 40.000 de tineri. Editia din acest an a Festivalului "Peninsula" (Felsziget) va cuprinde si un Festival al umorului. Manifestarile vor incepe pe 28 iulie, cu o expozitie de caricaturi si proiectie de desene animate erotice.

Festivalul Medieval de la Sighisoara
29-31 iulie
Sighisoara

Festivalul "Sighisoara Medievala" se va desfasura in perioada 29-31 iulie. Acesta intruneste anual peste 30.000 de vizitatori atit din tara, cit si din strainatate, atrasi de farmecul cetatii medievale si de atmosfera creata de organizatori in cadrul autentic oferit de Cetatea Medievala a Sighisoarei. Ca si editiile anterioare, programul festivalului va reconstitui pentru trei zile atmosfera Epocii Medievale, accentuind culturalitatea si medievalitatea evenimentului, pentru ca vizitatorii sa participe, cu adevarat, la un act cultural de referinta. Tema acestei editii, o imbinare a traditionalului cu europenismul, se va reflecta in fiecare dintre sectiunile evenimentului: teatru, muzica veche, dans medieval si conferinte. Aceste sectiuni se vor desfasura intr-un decor deosebit, cultivind "spectacolul comunitar" prin extinderea spatiului scenic in peisajul cetatii, in piete si pe strazi.
Pregatirile festivalului sint in toi, Consiliul Local Sighisoara adoptind pentru editia din acest an un Regulament de desfasurare a activitatilor comerciale, care la editia din acest an interzice practicarea jocurilor de noroc si comercializarea obiectelor de talcioc sau a bauturilor alcoolice in perimetrul de desfasurare a festivalului.

Anonimul - Festivalul International de Film Independent
13-19 august 2007
Sf. Gheorghe

Se fac patru ani de cind Fundatia Anonimul ii rasfata pe cinefili cu filme de calitate, aduse din toata lumea pentru "Festivalul de Film Independent de la Sfantu-Gheorghe". Desfasurat intr-un paradis vegetal, salbatic si boem, totodata, festivalul se bucura de tot mai multa faima, nu doar in cercurile de specialisti. Timp de 6 zile, intre 13 si 19 august, cei care vor avea taria sa strabata canicula verii pentru a ajunge pe cararile de apa ale Deltei vor putea urmari filme artistice, lung- si scurtmetraje romanesti si internationale, prezentate in Campingul Delfinul.
Festivalul este unul competitiv, cu trei sectiuni - lungmetraj, scurtmetraj-fictiune si scurtmetraj-animatie. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de dolari. Trofeul Festivalului, in valoare de 10.000 de dolari, se acorda celui mai bun lungmetraj din competitie.
In 2006, Trofeul ANONIMUL a plecat la fratii Swel si Imad Noury, pentru filmul Heavenas Doors (Maroc).
In anul 2006, Fundatia Anonimul a organizat un Concurs National de Scenarii de Film cu doua sectiuni: scurtmetraj si lungmetraj.

Festivalul ProEtnica
17-25 august 2007
Sighisoara

Festivalul ProEtnica, Zilele comunitatilor etnice in Romania, este cel mai important proiect realizat de Asociatia Centrul Educational Interetnic pentru Tineret. Festivalul are loc in Sighisoara si este de importanta nationala, desfasurindu-se sub sloganul Unitate in diversitate.
La festival participa urmatoarele comunitati etnice: albaneza, armeana, aromana, bulgara, ceha, croata, elena, evreiasca, germana, italiana, macedoneana, maghiara, poloneza, roma, ruso-lipoveana, ruteana, sarba, slovaca, tatara, turca si ucraineana.
Programul cuprinde reprezentatii de dans si muzica, dezbateri, ateliere de lucru, concerte, teatru de papusi, precum si numeroase expozitii de arta si mestesuguri. Pe scene si in pietele din cetatea Sighisoarei au loc reprezentatii de dans si muzica traditionala si contemporana. In cadrul expozitiilor sint prezentate arta plastica contemporana si traditionala, obiecte de etnografie, carti si publicatii. In fiecare an, peste 30.000 de persoane, majoritatea fiind tineri, iau parte la eveniment, reusind sa il promoveze pina in afara granitelor.

FanFest
24-26 august
Rosia Montana

In august, concerte live se vor auzi la Rosia Montana spre a celebra natura la cel mai mare festival "verde" din Romania. Publicul este asteptat in premiera pentru trei zile de muzica, teatru, campanii de mediu, literatura, cit si activitati inedite in aer liber. Din programul celor trei zile ale festivalului, cele mai asteptate sint excursiile de explorare a zonei, in principal siturile arheologice, spectacolele de teatru in aer liber, concertul sustinut de trupe rock din tara, proiectiile de filme despre Rosia Montana, realizate de documentaristi romani si straini. Va fi organizat un tirg al mestesugarilor si vor fi instalate standuri informative cu campania "Salvati Rosia Montana", standuri ale organizatiilor de mediu, standuri cu obiecte traditionale. FanFest este mai mult decit un festival muzical, este o manifestare care promoveaza ocrotirea mediului inconjurator, provocind participantii sa-si puna intrebari privind mineritul la suprafata si dezechilibrul ecologic generat de asemenea activitati. Trupele prezente in acest an la FanFest intretin atmosfera cu ritmuri de jazz, rock, punk, world music si hip hop. Artistii invitati participa pro-bono la festival, pentru sustinerea campaniei Salvati Rosia Montana. Pe linga programul muzical foarte variat, organizatorii invita publicul la activitati de mediu, culturale si outdoor. FanFest propune trei trupe de teatru, lansari de carte, precum si un atelier de reciclare manuala a hirtiei.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona