Distractie si mult soare pe un litoral de 82 de km
Articol
Pentru voi, turisti romantici, visatori, pretentiosi sau nonconformisti, litoralul romanesc este pregatit cu pachete estivale care sa satisfaca nevoile si dorintele voastre. Litoralul romantic, litoralul pentru toti, nonconformist si de lux
va ghideaza direct catre o statiune pe gustul si stilul de viata propriu. Si pina la urma oriunde pe litoral gasiti distractie, concerte, hamsii, dimineti mirosind a peste, costume de plaja colorate, umbrelute, porumb fiert si bauturi reci. Tot
ce trebuie este sa evadati din orasele mirosind a asfalt incins macar in week-end si sa porniti la drum cu multa sete de mare.

Litoralul din vara aceasta ii asteapta pe toti cei care cauta romantism, dragoste, nebunie, liniste si neliniste, prietenie si neprietenie, o mare fara pereche Statiunile s-au pregatit intens, incercind sa aduca ceva nou, sa surprinda turistul cu oferte mult mai atractive decit anul trecut. Imbunatatiri s-au facut si, pentru asta, trebuie sa mergeti sa va distrati si sa profitati de ele.

Litoralul romantic
Perechile de indragostiti sint asteptate sa-si aleaga pachete turistice pe litoralul romanesc, un week-end romantic in doi, cu plimbari pe plaja, ratacind sub clar de luna, purtati de vraja marii

Saturn
Statiunea se afla in imediata apropiere a Mangaliei, in partea de nord a acesteia, intr-un golf linistit. Este situata la 42 km sud de Constanta si la 1 km nord de Mangalia. Statiunea Saturn completeaza minunata riviera romaneasca prin oportunitatile de distractie si relaxare oferite celor ce ajung aici. Hotelurile, avind o capacitate de 13.000 de locuri, ofera o panorama superba asupra marii. Pe linga acestea, Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie. Pentru cei pasionati de excursii, traseele turistice vor include mai intii vechiul Callatis, apoi un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean. Toate, pentru ca sejurul pe litoral sa fie deosebit de agreabil.
Plaja este in stare buna mai ales in partea dintre Saturn si Venus, acolo unde atinge, pe o portiune de 1km lungime, latimi de 200 de metri. Nota caracteristica a Saturnului, cea mai meridionala dintre statiunile litoralului, este data de plaja sa, deosebit de larga, marcata de 4 golfuri ce sint protejate de 5 diguri. Intrarea in mare este foarte lina, cu nisip. Apa marii are in timpul verii temperaturi de cca 20-25 grade C.
Spatiile de cazare sint impartite intre hoteluri si numeroase casute de vacanta si campinguri. Statiunea dispune de aproximativ 20 de hoteluri, un camping cu 1.500 de locuri si doua sate de vacanta, numeroase piscine, gradini de vara, braserii, cofetarii, terenuri de sport, cinematograf in aer liber, parc de distractii, bowling, discoteci, baruri de zi si de noapte.

Modalitati de acces in statiune
l Rutier
Bucuresti - Constanta prin Slobozia pe DN 2A (E 60) si Constanta - Mangalia pe DN 39, Bucuresti - Constanta prin Fetesti pe DN 3A si Fetesti - Mangalia pe DN 22C si E 39
l Feroviar
Situata pe linia Constanta - Mangalia, Saturn nu are gara proprie, iar cea mai apropiata este gara Mangalia. De aici accesul este destul de usor cu microbuzele ce pleaca din gara si traverseaza toate statiunile.
l Aerian Bucuresti - Constanta (Aeroportul Mihail Kogalniceanu)

VENUS
Purtind numele zeitei frumusetii, Venus este o statiune intima si eleganta, care se remarca prin varietatea de stiluri arhitectonice ale hotelurilor si vilelor, precum si prin confortul sporit al acestora. O caracteristica deosebita a statiunii o constituie faptul ca majoritatea hotelurilor poarta nume de fete: Anca, Brindusa, Corina, Dana, Rodica, Silvia. Statiune balneoclimaterica estivala, de interes general, situata in extremitatea de sud-est a Romaniei (jud. Constanta), pe tarmul Marii Negre, la 3 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine administrativ, si la 41 km de municipiul Constanta.
In partea de sud a statiunii exista un pavilion amenajat pentru ungeri cu namol sapropelic si bai sulfuroase si, tot in aceasta parte, in apropierea statiunii exista o herhghelie de cai. Variate posibilitati de distractii, agrement si de petrecere a timpului liber: practicarea sporturilor nautice (yachting,wind-surfing, iole s.a.), efectuarea unor excursii interne (turul statunilor litoralului romanesc, plimbari cu vaporul pe Marea Neagra sau pe canalul Dunarea- Marea Neagra, deplasari in Delta - Dunarii, la Cetatea Histria, la Podgoria Murfatlar etc.) sau externe (turul statiunilor litoralului bulgaresc al Marii Negre - Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna).
Posibilitatile de petrecere a timpului liber sint la fel de numeroase ca si in celelalte statiuni: yachting, wind-surfing, canotaj, tenis, minigolf. Pentru pasionatii de hipism, in imediata apropiere se afla herghelia Mangalia. Ca si celelalte statiuni din constelatia litoralului romanesc, Venus beneficiaza de brizele marine, de stralucirea soarelui si de nisipul fin al plajelor, constituind un veritabil punct de atractie pentru turistii dornici de recreere.
Statiunea mai dispune de un camping, de numeroase restaurante, cofetarii, braserii, baruri de zi si de noapte, cinematograf in aer liber, gradini de vara, terenuri de sport, discoteci.


Olimp
Aspectul de statiune occidentala, dat de arhitectura hotelurilor, a spatiilor comerciale, a cluburilor si teraselor existente a transformat Olimpul intr-una din statiunile cele mai frecventate de turisti inca din timpul comunistilor. Faleza inalta ofera o panorama splendida asupra Marii Negre, iar plaja de la picioarele ei este aglomerata in tot timpul sezonului estival. Pe aceasta plaja diverse posturi de televiziune si o multime de firme comerciale isi desfasoara in fiecare vara emisiunile de divertisment, actiunile promotionale, diferite show-uri.
Plaja statiunii Olimp are doua caracteristici: cea din partea de sud este o plaja ingusta, marginita de o faleza destul de inalta cu apa curata si aglomerata, cu intrarea in apa putin pietroasa si partea din nord (linga Complex Amfiteatru, Panoramic-Belvedere) mai lata, dar care este fragmentata de numeroase golfulete artificiale. Urmeaza o portiune de plaja salbatica intre Olimp si Tuzla care nu este frecventata de turisti exceptind grupurile de nudisti.
Posibilitati de agrement sint diverse, in cluburi, discoteci, bowling-uri.

Jupiter
Micuta si cocheta Jupiter se intinde intre Neptun si Venus la circa 5 km de Mangalia. Situata intr-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleza intinsa, un lac in centru (Tismana) si o padure de mesteceni (Comorova), Jupiter este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul romanesc.
Statiunea este noua, intrata in circuitul turistic la inceputul anilor a70, cu numeroase hoteluri, restaurante, baruri de zi si de noapte, camping, terenuri de sport.
Statiunea este indicata atit pentru odihna si cura heliomarina in vacantele de vara, cit si pentru tratament curativ. Numeroase posibilitati de distractii, de practicare a sporturilor nautice, excursii interne si externe, agrement. Statiunea Jupiter este recunoscuta ca fiind o oaza de vegetatie sub soarele torid al verii, prin parcurile si vegetatia luxurianta ce inconjoara hotelurile sale. Plaja de 1 km se remarca prin bogatia si finetea nisipului, fiind fragmentata de numeroase golfulete care dau un aspect dantelat acestei portiuni de litoral.
Jupiter dispune de hoteluri de mare capacitate, amplasate perpendicular pe linia tarmului, edificate in stiluri arhitectonice diferite ce dau o nota de evidenta si o placuta variatie, dintre care cele mai importante sint cele doua hoteluri de 1*. In hoteluri, in satul de vacanta Zodiac cu casute din lemn si in camping pot fi cazati peste 8.500 de turisti. Teatrul si cinematograful in aer liber, piscinele, terasele, discotecile, ambarcatiunile de pe lacul Tismana contribuie la petrecerea unui concediu de neuitat la malul marii.

Litoralul pentru toti
Nu conteaza daca ai 20 sau 50 de ani, statiuni precum Costinesti, Neptun, Eforie Nord va asteapta cu totii pe un litoral variat, cu pub-uri si cluburi pentru tineri, cu restaurante si teatre de vara pentru cei de virsta a doua.

COSTINESTI
Se afla la 31 km sud de municipiul Constanta, linga satele Costinesti si Schitu. Costinesti a ramas capitala tineretii din 1949, cind aici a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi in jurul Lacului Costinesti, cel mai mare centru estival de vacante pentru tineret.
Dupa citeva zile petrecute in statiune turistul isi da seama de un alt specific al Costinestiului: buna dispozitie. Modul de viata tineresc si tonifiant de aici nu poate fi intilnit in alte statiuni de pe litoral. Statiunea tineretului de pe litoral, pe care pliantele turistice au inceput sa o descrie cu patru decenii in urma, ca fiind o tabara de corturi cu amenajari minime, se inscrie in prezent pe coordonatele marilor vacante estivale.
Plaja, aleile, terasele sau discotecile sint populate la orice ora din zi si din noapte, intr-o atmosfera vesela si informala. Modul de viata, tineresc si tonifiant, nu mai poate fi intilnit in nici o alta statiune. Discoteci acoperite si in aer liber: Vox Maris, Disco Tineretului, Disco Tropicana, Disco Max; ca terase se remarca "White Horse", un loc unde impatimitii muzicii rock se vor simti in largul lor, terenuri de sport, cluburi, saloane de expozitii, studiouri pentru auditii muzicale, baze nautice, precum si zeci de terase de toate genurile, toate sint aici pentru a lasa distractia sa se dezlantuie. In fiecare an, Costinesti gazduieste o serie de evenimente culturale si de divertisment: Serbarile Marii, Gala tinerilor actori, Festivalul national de jazz, Salonul national de grafica satirica pentru tineret. Pe linga acestea, concertele de pe plaja sau spectacolele de la Teatrul de Vara fac parte deja din atmosfera.
Locurile de cazare au cunoscut in ultimii ani o galopanta dezvoltare si modernizare, acestea gasindu-se cu usurinta in orice luna a perioadei estivale atit in Costinesti Sat, cit si in satul Schitu. Chiar daca oferta hoteliera din statiune a ramas neschimbata, vilele si casele de vacanta s-au inmultit intr-un ritm incredibil. In doar citiva ani, constituind cea mai insemnata parte a bazei de cazare a localitati.

Obiective turistice
l Lacul Costinesti: Lacul Costinesti cu o suprafata de 7 hectare are o adincime mica. El este separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul Romaniei care nu este alimentat subteran. Datorita gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de namol folosit in tratamentul bolilor reumatice. In cazul in care marea este agitata, puteti apela la nautica pentru agrement de linga lac, cu barci si hidrobiciclete.

l Epava: Nava Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinind vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrind ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului. Vaporul a esuat la inceputul anilor 60 din cauza conditiilor de vizibilitate redusa din timpul unei furtuni. Noaptea tirziu, vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avind convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stinci in forma de V. La epava se poate ajunge inot sau cu o ambarcatiune usoara, ultima alegere fiind cea mai recomandata.

Caile de acces
l Pe sosea
Pe DN 39 (E 87) de la Constanta, dupa 27 km se face la stinga (dupa com. l Tuzla) si se continua inca 4 km.
l Pe calea ferata
Gara Costinesti-Sat (situata la 2 km nord de statiune) sau gara Costinesti-tabara, pe linia ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia.


Eforie Nord
A doua statiune ca marime si este situata la 14 km de Constanta. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear. Statiunea are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 m inaltime.
Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi pina la 19.000 de turisti. Baza de tratament functioneaza pe tot timpul anului spatiile de cazare fiind incalzite in perioada sezonului rece. In bazele de tratament din Eforie Nord se trateaza afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice, obezitate, afectiuni respiratorii, sterilitate, rahitism, neurastenie. Tot aici se fac tratamente de intretinere si infrumusetare, folosind produse renumite. Din anul 2003 functioneaza in cadrul Complexului Europa un modern centru de sanatate si intretinere, Dr. Ana Aslan".
O infrastructura diversificata, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice etc. ) si farmecul ambientului local sint garantia petrecerii unui concediu agreabil in Eforie. In Eforie Nord se poate ajunge pe sosea: 15 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 29 km Nord de Mangalia sau pe calea- ferata: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Nord. O infrastructura diversificata, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice) si originalitatea ambientului local sint garantia petrecerii unui concediu agreabil pe litoralul Marii Negre.


Neptun
Situata intre Olimp la nord si Jupiter la sud, la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia. Pozitia statiunii prezinta totusi un dezavantaj, deoarece intre statiune si mare exista un complex de lacuri care se interpun intre hoteluri si plaja. Astfel incit statiunea Neptun nu se poate lauda cu nici un singur hotel construit pe plaja. In schimb vegetatia bogata, linistea si o plaja buna compenseaza acest dezavantaj.
Considerata virful turismului romanesc de pe litoral, in anii trecuti, statiunea Neptun a pierdut locul fruntas in favoarea statiunii Mamaia, din cauza, in primul rind, a incercarilor esuate de privatizare, a luptelor in jurul acapararii spatiilor de cazare si a lipsei de investitii serioase in baza de cazare. Totusi, numarul hotelurilor privatizate s-a marit, iar investitiile facute in unitatile private si construirea citorva locatii noi de mare confort fac ca statiunea Neptun sa ramina in continuare si anul acesta una din cele mai atractive destinatii de vacanta. Cluburile de noapte si discotecile in ciuda unor tarife nu prea ieftine sint aproape arhipline. La gradina de vara si in mai multe cluburi, formatii de diverse genuri muzicale asigura la Neptun spectacole seara de seara. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun si sint o multime de terenuri de tenis si minigolf. De pe plaja La Steaguri se pleaca in croaziere scurte pe mare cu yole si yahturi si firmele de jet-sky sint prezente pentru amatorii de plimbari motorizate pe mare. Punctul forte al statiunii il reprezinta tocmai aceasta plaja ,,La Steaguri" care este una dintre cele mai bine amenajate de pe litoral concurind cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Plaja este dotata cu umbrele fixe si se pot inchiria sezlonguri, umbrele si alte accesorii de plaja. Marginea plajei este flancata de o multime de terase, restaurante etc.
La Hotel Doina se afla o moderna baza de tratament balnear care functioneaza tot anul in care se fac tratamente complexe pentru prevenirea imbatrinirii si pentru imbunatatirea starii de sanatate a organismului uman.
Spatiile de cazare din Neptun sint constituite aproape exclusiv din hoteluri. Cele citeva vile aflate pe malul marii intre Neptun si Olimp sau cele care sint pe malul lacului Neptun sint vile de confort ridicat care au apartinut nomenclaturii comuniste inainte de a90. Nu s-au construit hoteluri noi, dar s-au renovat citeva, totusi numarul hotelurilor renovate este foarte mic.
Hoteluri si vile 3 stele: Hotel Decebal***, Hotel Delta***, Hotel Neptun***, Complex Comorova***, Hotel Doina***.


Litoralul nonconformist
Exista cu siguranta locuri si pentru cei care vor sa duca distractia la extrem. Nonconformisti, liberi, plini de viata, pregatiti la orice ora de distractie, tinerii profita de nisipul fierbinte si de apa calduta a marii, ghidati de dictonul "carpe diem".


VAMA VECHE
Situata la 7 km de 2 Mai si 12 km de Mangalia este localitate de frontiera, aici aflindu-se un important punct de trecere spre Bulgaria, Turcia, Grecia si alte destinatii din Orient sau Asia. La Vama Veche se ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii - ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87. Distanta este de aproximativ 12 km.
O localitate mica, situata la citiva km sud de 2 Mai, Vama Veche a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat, datorita atmosferei de nonconformism si preturilor reduse la cazare si masa. Putinii oameni de afaceri care au avut curajul sa investeasca aici au avut placuta surpriza sa constate ca ultimele sezoane estivale le-au adus cistiguri nesperat de mari; un numar neasteptat de mare de turisti a poposit la Vama Veche transformind localitatea intr-unul din cele mai ,,sicaa locuri de petrecere a vacantei. Multe din cluburile si barurile din Bucuresti se muta la mare, in aceasta statiune pina in septembrie: Stuff Vama Veche, Expirat, Underground, Club A, Bavaria.
Plaja este relativ buna, are latimi care depasesc 200 de metri pe alocuri si ca si la Costinesti un reper care da o nota originala orizontului nautic il reprezinta o veche epava aflata la citeva sute de metri de mal. Ea este inconjurata de multe legende care stirnesc si acum curiozitatea turistilor, continuind sa fie transmise si povestite cu un mare interes. Una dintre acestea spune ca, in urma cu citiva ani, un vas care transporta portocale, s-a scufundat din cauza capriciilor vremii. In timpul noptii, nici un satean nu a iesit din casa de groaza furtunii naprasnice. Dimineata, marea era portocalie. Zeci de mii de portocale acopereau marea pe o distanta de citeva sute de metri. Privelistea i-a surprins pe sateni. De atunci, aceasta legenda a ramas vie, putind fi ascultata in jurul unui foc pe plaja din Vama chiar si astazi.
La Vama Veche s-au pastrat in continuare diminetile reci si senine, berea cu hamsii si castraveti murati, cafeaua aburinda si un rasarit de soare ca un salut al unei noi zile. Tolanind la soare si bucurindu-se de valurile si racoarea apei, vesnic tinerii artisti, cei lipsiti de complexe, iubitori de inedit, asteapta agitatia serilor de neuitat. Dansind pe plaja in jurul focurilor de tabara sau pe mesele teraselor din lemn si stuf unde se bea bere pina la fundul butoiului si unde se leaga prietenii, tinerii asteapta sfirsitul calvarului, adica diminetile reci de la Vama Veche.
Majoritatea care vin in Vama Veche nu-si fac probleme in ceea ce priveste cazarea. Traditia s-a impus in aceste locuri, marea majoritate preferind, in stilul romantic si libertin, sa stea cu cortul pe plaja. Pentru cei care prefera totusi comoditatea si nu vor sa iasa din rindul civilizatiei, exista spatii de cazare constituite de o multime de vile de conforturi diferite construite in ultimii ani unele chiar de marimea unor minihoteluri. De asemenea prin traditie si localnicii inchiriaza camere in casele lor.
Vile si pensiuni 3 stele : Vila Vama Veche***, Complex Ca Bianca***, Pensiunea Golden Sea***,
Vile si pensiuni 2 stele: Vila Mady**, Vila Catalin**, Vila Anda**, Vila Dini**

2 MAI
Localitatea 2 Mai, acum citiva ani doar o simpla comuna, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti in ciuda conditiilor modeste din zona. Cazarea se face in mare parte in casele satenilor, dar exista si un camping bine utilat pe plaja. In ultima vreme au aparut si vile specializate in turism in care gradul de confort este mai ridicat. Statiunea se gaseste la doar 5 km de Mangalia. Plaja de la 2 Mai nu este amenajata in mod special si nici foarte lata insa foarte placuta. Intrarea in mare este lina, iar fundul nisipos pe toata lungimea plajei. Posibilitatile de agrement sint relativ reduse, in zona sint doar citeva localuri, majoritatea preferind ca seara sa o petreaca fie in Mangalia, fie in celelalte statiuni din sudul litoralului, exceptind, desigur, pe cei care se distreaza in stilul traditional consacrat al zonei, stind in curti sau in camere si consumind multa bautura alcoolica.

Caile de acces
Pe sosea: Pe DN 39 (E 87), de la Mangalia se continua drumul spre Bulgaria. Satul transformat acum si in statiune se gaseste in lungul drumului.
Pe calea ferata: Gara Mangalia, pe linia ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia, dupa care se continua pe sosea cu microbuze care circula pe directia 2 Mai - Vama Veche.


Litoralul de lux
Cei care vor sa aiba parte de o vacanta de patru stele, sa traiasca regeste la malul marii, sa aiba parte de cele mai bune servicii, sa se bucure de cele mai luxoase hoteluri, restaurante, cluburi sau manifestari estivale sint asteptati in Mamaia.


MAMAIA
Mamaia dispune de cea mai buna dotare dintre statiunile de pe Litoral pentru sporturile nautice. Investitiile facute in ultimul an fac din Mamaia cea mai competitiva destinatie de vacanta pentru turistii romani, iar anul acesta se asteapta sosirea si a unor grupuri marite de turisti occidentali. Centrul statiunii si promenada au fost refacute in intregime. In zona Cazinoului o frumoasa piateta cu fintina arteziana si chiosc pentru orchestrele care sustin program artistic in fiecare seara determina o multime de turisti sa petreaca serile calde de vara aici. Restaurante, terase, baruri, cluburi, pizzerii, discoteci si terenuri de tenis, minigolf, volei, baschet. De altfel, Mamaia este cunoscuta si pentru terenurile de tenis de buna calitate ceea ce face ca in fiecare sezon sa se organizeze diverse turnee de tenis. Sporturile nautice pot fi practicate cu succes fie pe mare : jet-sky -ing, plimbari cu barca, hidrobicicleta, cit si pe lacul Siutghiol unde se practica wind-surfing, yachting, schi-nautic, parapanta. La Mamaia se fac si plimbari cu deltaplanul cu motor sau parapanta tractata de salupa cu motor. Discotecile numeroase din care citeva foarte mari si cu dotari occidentale sint pline seara de seara. Din anul 2003 Mamaia dispune de un Parc acvatic, Aqua Parc aflat la intrarea in Mamaia, in zona de sud, iar de anul trecut
s-a dat in folosinta Telegondola. Unica in Romania, traverseaza Mamaia din partea de sud de linga Hotel Perla pina in centru. Plaja de aproape 8 km lungime si 100-200 m latime este cea mai mare de pe litoralul romanesc si una din cele mai mari din Europa. Are nisip fin, numeroase amenajari si cea mai mare parte este concesionata hotelurilor sau intreprinzatorilor privati.

Cai de acces
Mamaia incepe la limita nordica a orasului Constanta la circa 500 m de cartierul Delfinariu si 300 m de cartierul Tomis Nord. Accesul se face din aceste cartiere pe jos sau din oras cu autobuze (40, 23), microbuze (301, 302, 305) si tramvaiul 101 care are punct terminus statia Satul de Vacanta- Mamaia. De retinut ca Mamaia este una din statiunile cele mai mari din Romania, avind 8 km lungime.
Turistii vor plati din nou, taxa de bariera la intrarea in statiunea Mamaia. Fiecare intrare in statiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru sapte zile - 23 de lei, iar pentru intregul sezon estival abonamentul costa 246 de lei.

Text si foto: Lidia Dumitru, Catalin Munteanu
InfoUtil
Constanta
Hotel Palace 2*
l Capacitate: 99 camere renovate complet
l Tarife: camera dubla cu vedere la mare, 198 lei/noapte cu mic-dejun inclus;
- camera single cu vedere la mare, 108 lei/noapte cu mic-dejun inclus
<
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona