Hotelul Regilor
Articol

Modern, confortabil, exclusivist, rafinat, elegant, impunator, servicii ireprosabile, dar si cu o buna pozitionare, hotelul Rex merita pe deplin statutul de regele litoralului, asa cum a fost catalogat de cei care i-au trecut pragul.Hotelul Rex se afla pozitionat in centrul statiunii Mamaia, nu departe de apa Marii Negre si corespunde, din foarte multe puncte de vedere, cu cele mai frecventate, dar si elegante hoteluri din intreaga lume. Dar pentru a fi cel mai bun pe piata turismului si pentru a oferi clientilor conditii ireprosabile, planurile de modernizare nu se opresc aici. Marea echipa care se afla in spatele acestui proiect pregateste din ce in ce mai multe surprize pentru cei care doresc sa-si petreaca timpul liber la malul marii, asa cum ne-a declarat Iolanda Nanu, manager general Rex.

Dar cum a inceput totul? Care este povestea acestei impozante constructii care se intinde pe o distanta de 2000 de metri patrati ? Ei bine, trecutul are legatura cu famila regala. Regele Carol al II-lea a fost cel care a pus piatra fundamentala a hotelui ONT din Mamaia, in prezent hotelul Rex. Lucrarile au inceput in anul 1936 si au fost finalizate in anul 1939, fiind opera arhitectilor GM. Cantacuzino si Vasile Arion, care au asociat cunostintele tehnice si inspiratia pentru a da un confortabil si frumos hotel de plaja. Acum hotelul Rex apartine familei Palade, Rani Palade fiind presedinte, dupa ce anul trecut, in august, Viorel Paunescu a vindut acest business.

Hotelul functioneaza pe toata perioada anului, iar in sezonul de vara romanii sint cei care prefera sa-si petreaca aici timpul liber, 60% din clienti fiind de pe plaiurile mioritice, in schimb iarna balanta se schimba, strainii fiind cei care opteaza pentru hotelul Rex, procentajul fiind tot de 60%. "Aici vin tot felul de oficialitati, mari actori, scriitori, artisti, ambasadori, atasati militari ai ambasadei. In anul 2004 am gazduit summit-ul celor 16 presedinti est-europeni. Trebuie sa fii foarte bine pregatit si sa oferi cele mai bune servicii. Avem clienti fideli care vin in fiecare an", ne-a declarat doamna Iolanda Nanu.

Constructia cuprinde patru etaje, la etajul I existind receptia, patru sali de conferinta, bar, restaurant, terasa, dar si piscina exterioara. Si investitiile nu se opresc aici, "pina la sfirsitul lunii decembrie sau cel tirziu, in luna martie a anului 2008, ne dorim sa se finalizeze si parterul, aici lucrarile nu sint inca terminate", ne-a mai spus managerul general Rex. Proiectul care tine de parter o sa aiba in dotare sali de conferinte, piscina acoperita, sala de fitness si de tratament, si toate de cinci stele, ca tot ce se intimpla de altfel in acest hotel. Gazdele pun, de asemenea, la dispozitie 102 camere, 15 apartamente, din care 13 apartamente junioare si 3 apartamente senioare, cu living, 2 camere, fiecare camera avind in dotare baie. Pentru a petrece o zi in acest hotel de cinci stele ai doua posibilitati, una dintre oferte fiind de 250 de euro si sint incluse toate cele trei mese sau cea de-a doua varianta, 230 de euro si la aceasta optiune ai parte de micul dejun, iar prinzul sau cina sint la alegere. De asemnea, hotelul Rex s-a gindit si la un discount pentru clientii sai. Daca iti doresti sa petreci o saptamina in aceasta locatie, ai parte de o reducere de 15% din tariful de receptie, iar pentru cei care prefera sa vina in cursul saptaminii, de luni pina vineri, beneficiaza si ei de o reducere de 10% din tariful de receptie. Conditiile de cazare se ridica la un nivel inalt, asa ca nu este intimplator faptul ca a fost supranumit regele litoralului. Nici la capitolul mincare nu se lasa mai prejos. Meniul a fost schimbat total in acest an si este agreat de clientela. De la mincarurile clasice acum s-a trecut la bucataria internationala. Mousse de foie gras cu reductie de fructe de padure, caviar cu cartofi copti si smintina sau icre de Manciuria pe mici tartine de orez cu iz de iasomie sint citeva dintre delicatesele pe care le recomanda oaspetilor sai chiar doamna Iolanda Nanu. Unul dintre ultimele proiecte la care se gindesc cei care se ocupa de Rex este ca in viitorul apropiat sa se deschida, de asemenea, si un cazinou.Text: Alina Stelescu
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona