shopping turism
Articol
Calatoriile in strainatate pentru cumparaturi au inceput sa devina o practica tot mai populara pentru un segment in crestere de turisti romani. Cele mai populare destinatii pentru shopping sint Istanbul, Dubai, Londra, Paris, Grecia, Varsovia, Viena, Milano, Budapesta, New York si Thailanda.Cumparaturi

in stil londonez

Londra ofera cea mai placuta si reusita experienta de shopping, mai mult decit orice alt oras din lume. Clientii sint cu adevarat alintati de varietatea posibilitatilor oferite. Intr-adevar, preturile sint foarte piperate. Daca mergeti la Londra pentru a achizitiona tehnologie de ultima generatie sau sinteti un pasionat colectionar al ultimelor "etichete" in materie de haine, este ideal sa petreceti mai mult timp facind calcule.

Pentru majoritatea brandurilor internationale, dar si pentru cele britanice, cele mai promovate zone de shopping ale Londrei sint pe Oxford Street si Regent Street. La Covent Garden poti gasi absolut orice iti trece prin cap. Asta numai daca sinteti pregatiti sa scoateti din buzunar foarte multi bani! Magazinele mici de pe strazile din jurul Covent Garden isi inmultesc numarul an de an. Avantajul este acela ca reusesc sa creeze o zona dinamica, trendy, care a renascut.

Magazinele dedicate muzicii nu puteau sa lipseasca din centrul Londrei. Totusi, daca sinteti in cautare de raritati, precum viniluri, atunci Soho este, probabil, cel mai bun loc spre care trebuie sa va indreptati. Aici veti gasi multe magazine care acopera toate genurile de muzica.

Cozile de la magazinul Harrodas au devenit o imagine traditionala pentru Londra. Deschis in 1849 ca magazin alimentar cu numai doi angajati, astazi are in jur de 300 de raioane si 20 de restaurante. In plus, clientilor le sint oferite servicii speciale de genul: acordarea instrumentelor muzicale si reglari de harnasamente.Ce putem cumpara?

Alte locuri preferate de turisti sint Portobello Road Market si Bond Street, pentru obiecte de arta si antichitati, precum si John Lewis si Debenham, unde veti gasi absolut tot ce va doriti pentru casa. Nu in ultimul rind, sint cautate magazine ca Harvey Nichols, unde gasiti nume celebre ca Gaultier, McQueen, Hugo Boss si Selfridges, supranumit raiul cumparaturilor, un mall unde exista de toate pentru toti.

West End - "Capatul de vest" - al vechiului oras este districtul comercial si de divertisment al Londrei. Piata Trafalgar este cel mai important obiectiv. Oxford Street este una dintre cele mai cunoscute strazi pentru cumparaturi. Aici se gasesc numeroase magazine celebre: Selfridges, John Lewis, Marks and Spencer. Alta strada cunoscuta este Tottenham Court Road, pentru electronice, calculatoare si instrumente muzicale.

La sud de capatul estic al Oxford Street se gaseste Soho, cartierul boem al Londrei, intesat de cafenele, puburi, cluburi si sex shopuri. City-ul si West End formeaza centrul Londrei.

Pe Regent Street se afla un alt gen de complex comercial, specializat in produse ornamentale, obiecte de arta, stofe delicate si imbracaminte, Liberty, un "shop" deschis in 1875, recunoscut apoi pentru produsele Art Nouveau. Pasionatii pot gasi si un raion cu obiecte de mobilier. Pentru vinuri de colectie, poate fi vizitat Berry Bros and Rudd, renumit pentru sticlele sale in orice colt al lumii, iar barbatii isi pot alege ultimele creatii din domeniul pantofilor in magazinul John Lobb.Obiective turistice

Daca va aflati in Londra, ar fi pacat sa nu vizitati principalele obiective turistice: Palatul Buckingham, Palatul Hampton Court, Palatul Westminster, sediul Parlamentului englez; turnul ceasului Big Ben, British Museum, Muzeul Sherlock Holmes, Muzeul Madame Tussaudas, Observatorul Regal din Greenwich. Nici gradinile Botanice Kew, Green Park de linga Palatul Buckingham, Greenwich Park sau Regents Park nu trebuie ratate pentru o relaxare dupa o zi de shopping.Cazare

Pentru o zi de cazare la un hotel de 3* trebuie sa scoateti din buzunar 33 de euro, pentru un hotel 4* - 63 de euro si pentru hotel de 5* - 114 euro.

Hotel Tria** - 47 euro/noapte, o resedinta cu o atmosfera tipic englezeasca situata pe o strada linistita foarte aproape de Westbourne Park Station. Faimoasa piata Portobello si Paddington Sation sint situate in imediata apropiere.

Saint Georges**** este un hotel modern, situat linga Oxford Circus, cu o oferta de 79 de euro/noapte, cu mic dejun inclus.

Euro H Wembley *** - 95 euro/noapte

Hotel Royal Eagle*** - intre 55 si 64 euro/noapteRestaurante

Londra este cunoscuta pentru incredibila varietate in ceea ce priveste bucataria specifica din diferite zone ale lumii si de asemenea pentru Cina Traditionala Englezeasca. In fiecare parte a orasului puteti gasi o intreaga gama de pizzerii, fast - food-uri, restaurante specifice (Chinezesc, Thailandez, Malaysian, Frantuzesc, Spaniol etc.), puburi etc. Cele mai renumite localuri ar fi:

l The Britannia Roumanian Restaurant, 2 Sebastopol Road, Edmonton, London N9OQH

l Brackenbury

129 Brackenbury Road,l Bluebird Club and Dining Rooms

350 Kingas Roadl Piccadilly Circus

London Trocadero Centre, 19 Rupert Street

l Zilli Fish

36-40 Brewer St, W1. Tube: Leicester SquareTEXT: lidia dumitru
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona