Recomandari
Articol

Top 10

Budapesta

Colectiv Dorling KindersleyUnul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, Budapesta, are o istorie aparte, pe care merita sa o descoperiti. Istoria cu adevarat completa a orasului are ca martor Dunarea, care desparte orasul in doua. Parlamentul, unul dintre cele mai frumoase din lume, vechiul Palat Regal, biserica Sfintul Stefan, podurile istorice de peste Dunare, insula Margareta, unde puteti petrece citeva ore de relaxare, straduta Vaci, plina de farmec, intesata de cafenele si magazine imbietoare, dealul Gellert, de unde se descopera o fascinanta panorama a orasului si atitea alte locuri va asteapta sa le vizitati. Iar atunci cind doriti sa va distrati, bogata viata de noapte, bucataria picanta maghiara si vinurile renumite sint variante de neocolit. Budapesta este o capitala pe cit de frumoasa, pe atit de aproape...Top 10 Praga

Colectiv Dorling KindersleyPraga este "orasul de aur". Situata in inima Europei, scaldata de apele Vltavei, Praga este o destinatie romantica in orice anotimp. Obiectivele care merita sa fie descoperite sint la tot pasul. O vizita la Castelul praghez sau in centrul vechi al orasului este obligatorie. Biserici impresionante, stradute intortocheate, celebra "ulita ceha" a alchimistilor, urmele lasate de Mozart, Kafka, Smetana, splendidul pod Carol, localurile intesate de turisti, amintind de bravul soldat Svejk, muzee si cladiri aparte, aceasta este Praga. Un loc incarcat de istorie, care va asteapta sa ii descoperiti farmecul!

Top 10 Viena

Colectiv Dorling KindersleyCelebrul Ring vienez, cu biserica Sfintului Stefan, Palatul Hofburg, Muzeul de Istorie a Artei, cafenele si restaurante unice te imbie la tot pasul. Nu uitati de o vizita la castelul Schonbrunn, o seara minunata in Prater si o masa delicioasa intr–un Heurigen din cartierul de vis Grinzing! Cititi cu atentie unde gasiti cel mai mare snitel din lume! Si cea mai buna bere!

Top 10 Venetia

Colectiv Dorling KindersleyDaca despre Napoli se spune ca poti sa mori dupa ce il vezi, dupa ce vezi Venetia ii multumesti lui Dumnezeu ca existi ca sa poti vedea o asemenea minune. Iesit, parca, din Adriatica, orasul e definitia urbana a romantismului. O plimbare pe Canal Grande iti ofera o perspectiva fantastica asupra bisericilor, muzeelor si palatelor unuia dintre cele mai influente orase in domeniul artelor, arhitecturii si literaturii. In Venetia, toate drumurile duc in Piata San Marco, poate cea mai frumoasa piata din lume. Acolo se afla biserica San Marco si Palatul Ducal, doua obiective obligatorii pentru orice turist. De asemenea, traseele pe urmele lui Vivaldi sau Goldoni, o plimbare pe renumitul pod Rialto sau pe Puntea Suspinelor, unde se gaseste celula in care a fost intemnitat seducatorul Casanova, sint destinatii esentiale, ca si teatrul Fenicia sau o excursie pe insula Murano. Venetia trebuie vazuta si iubita, apoi povestita...

Abecedar

si Dictionar Etimologic

Corneliu BucurComplexul National Muzeal Astra a lansat cartea "Abecedar si Dictionar Etimologic", scrisa de etnologul Corneliu Bucur. Publicatia are la baza, dupa cum afirma profesorul universitar Ilie Moise, conturarea ideii de natiune si, implicit, a aceleia de identitate culturala. O adevarata carte de vizita a unei Romanii profunde – (alta decit aceea a lui Caragiale) – care incearca sa le spuna, deopotriva, "pruncilor nostri de acasa, cit si tuturor celor din neamul nostru" cine am fost, cine sintem si, mai ales, cine putem fi. Prin acest "Abecedar" – unic in literatura de specialitate – etnologul Corneliu Bucur si sociologul Raluca Andrei ne ofera cel dintii instrument de care are nevoie invatamintul romanesc, aflat intr–o continua si consecventa deriva si ne atrage atentia, in mod discret, cit de indiferenti sintem fata de ideea de identitate, fata de o strategie nationala privind conservarea si promovarea "sinelui", in contextul analizarii tuturor valorilor patrimoniului cultural romanesc, asa cum afirma Ilie Moise. O simpla trecere in revista a unor termeni din "Abecedar" precum vatra, casa, rost, rinduiala, masa, cuptor, oale, icoane, lazi, omenie, dor, briu, june sau bucium, da seama lumii intregi despre originea, ocupatiile si structura psihica a neamului nostru. Ilustratia, de o incarcatura emotionala aparte completeaza, in chip fericit, volumul. Preluate din arhiva documentara a Muzeului Astra, imaginile sint bine alese, sugestive si pline de culoare.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona