Comandamentul Iarna 2001 al Ministerului Turismului
Articol
Ca urmare a programului de relansare turistica initiat de catre guvern, Ministerul Turismului a luat hotarirea sa se implice efectiv in pregatirea structurilor turistice pentru sezonul rece.
Prima sedinta a comandamentului de iarna, sub conducerea domnului ministru al turismului Dan Matei-Agathon, a avut loc inca de la data de 31.10.2001, la casino Sinaia, avind ca tema pregatirea structurilor turistice pentru sezonul rece. La sedinta de evaluare au participat reprezentanti ai ministerelor precum si factori de decizie ai autoritatilor publice locale interesati de buna functionare a structurilor de primire turistica precum si de structura aferenta acestora. In acest sens, in ziua premergatoare desfasurarii Comandamentului, ministrul turismului, Dan Matei-Agathon, a inspectat felul in care sint pregatite pentru primirea turistilor structurile turistice din statiunile aflate pe Valea Prahovei. O atentie deosebita a acordat stadiului in care se afla proiectul demarat de catre Ministerul Turismului in cadrul programului de relansare turistica a Romniei initiat de catre guvernul Adrian Nastase: Domeniul schiabil Predeal - Azuga".
Pentru iubitorii sporturilor de iarna si pentru cei implicati in industria acestor sporturi, sezonul trecut a fost un adevarat dezastru. Ninsorile au ocolit cu incapatinare nu numai Valea Prahovei, ci intreaga Romnie, motiv pentru care saniutele, schiurile, claparii si placile de snowbord n-au parasit nici debaralele, nici centrele de inchiriere echipament. Instalatiile de teleschi au fost la fel de inutile ca vara, iar turistii veniti sa se bucure de poezia hibernala a statiunilor montane au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu privelistea crestelor vag inzapezite ale Bucegilor. Anul acesta insa prognozele meteo sint ceva mai optimiste si toata lumea spera sa ninga macar de sarbatori. Dar fie ca iarna va aduce zapezi bogate, fie ca nu, edilii statiunilor Sinaia, Azuga si Predeal sint pe cale sa finalizeze pregatirile pentru deschiderea noului sezon.
Ce-i drept, gratie atentiei de care a fost inconjurata de-a lungul timpului, Sinaia detine un loc privilegiat. Spre deosebire de Predeal si Azuga, fosta resedinta a familiei regale depinde destul de putin de capriciile vremii.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona