Concert extraordinar de colinde si concursuri de schi fond
Articol
La Sinaia, Predeal sau Azuga activitatea este in toi. Concerte de colinde, concursuri de schi fond sau pirtii luminate noaptea asigura distractia si voia buna
In lipsa zapezii, Sinaia are de oferit frumusetea indiscutabila a Castelului Peles, farmecul discret al Pelisorului si deosebita colectie de icoane gazduita de Minastirea Sinaia. Tot in Sinaia se afla Casa Memoriala George Enescu", Vila Luminis, pe Cumpatu si Casa memoriala Nicolae Iorga" str. Gheorghe Doja nr. 1.
Gratie arhitecturii sale, Sinaia pastreaza inca ceva din aerul monden al vremurilor cind protipendada Bucurestiului venea aici sa respire aer curat si sa joace la ruleta Cazinoului construit dupa modelul celui din Monte Carlo. Asta nu inseamna ca batrinei asezari i-ar strica nitica zapada, mai ales ca dispune de o pirtie de bob si de cinci pirtii de schi. Ba, mai mult, dupa o zi petrecuta pe pirtie, nimic nu se compara cu un popas la Cota 1400, la Furnica sau la Cabana Schiorilor. Anul acesta, cei care se vor afla la Sinaia in prima parte a lunii decembrie vor putea asista la extraordinarul concert de colinde organizat de Casa de Cultura in sala mare a Cazinoului. Daca Sinaia organizeaza concerte, Azuga pregateste Nationalele de Schi Fond". Acestea vor avea loc in perioada 20 - 23 decembrie pe o pirtie special amenajata, care masoara cinci kilometri. Intrata destul de recent in topul statiunilor montane, Azuga atrage de la an la an mai multi turisti care vin aici special pentru Pirtia Sorica. Lunga de 2100 de metri, cu diferente de nivel de 630 de metri si o latime minima de 50 de metri, Pirtia Sorica este singura care a fost omologata de Federatia Internationala de Schi. Beneficiind de o instalatie de iluminat care functioneaza pe o lungime de 750 de metri, Sorica este practicabila si noaptea. In afara acestei pirtii, impatimitii schiului au la dispozitie si varianta la Pirtia Cazacu, lunga de 300 de metri, al carei grad de dificultate a fost cotat drept mediu-dificil. Iarna aceasta Azuga isi asteapta oaspetii cu 94 de locuri de cazare ale caror preturi in functie de numarul de paturi, variaza intre 200.000 lei si 615.000 lei pe zi.
Participanti activi la comandamentul de iarna 2001:
1. Ministerul Turismului
2. Ministerul de Interne
3. Ministerul Apelor si Protectiei Mediului
4. Ministerul Sanatatii si Familiei
5. Ministerul Administratiei Publice
6. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului
7. Prefecturile Prahova si Brasov
8. Consiliile Judetene Prahova si Brasov
9. Primarii localitatilor: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov
10. Directiile de sanatate publica Prahova si Brasov
11. Directiile sanitar-veterinare Prahova si Brasov
12. Oficiile de Protectie a Consumatorilor Prahova si Brasov
13. Garda Financiara Prahova si Brasov
14. Asociatii profesionale, patronale, fundatii
15. Salvamont din judetele Prahova si Brasov
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona