Romania Turism – probleme concrete si solutii legislative –
Articol

Revistele "Vacante&Calatorii" si "Eu.Ro.Com", in colaborare cu Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, beneficiind de sprijinul Camerei Deputatilor initiaza o serie de dezbateri necesare pentru finalizarea procesului de repozitionare si de instalare a turismului romanesc pe coordonate stabile.Prima etapa a acestui program, seminarul "Romania Turism – probleme concrete si solutii legislative", va avea loc in perioada 12–14 decembrie la Sinaia, hotel International.

Prin realizarea seminarului, organizatorii si–au propus sa aduca in acelasi cadru de discutii atit factori implicati activ in industria turismului, din domeniul public si privat, cit si reprezentanti ai aparatului legislativ, din dorinta ca discutiile si dezbaterile ce vor avea loc cu aceasta ocazie sa se finalizeze cu o propunere legislativa concreta si coerenta in domeniul turismului. Astfel, evenimentul se adreseaza in egala masura reprezentantilor mediului universitar de specialitate, Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala, prefecturilor, consiliilor judetene, prefecturilor, localitatilor turistice de interes local si national, patronatelor, asociatiilor si organizatiilor profesionale din domeniu, operatorilor si tur–operatorilor turistici importanti din toata tara, persoanelor a caror experienta si opinie sint relevante in cadrul dezbaterilor.

Factorii implicati in promovarea si implementarea principalelor idei continute in "Master Planul pentru turismul national al Romaniei 2007–2026" vor dezbate impreuna probleme actuale ale turismului romanesc, iar temele prioritare sint implementarea master plan–ului, strategiile de marketing si promovare turistica si infiintarea Organizatiei Nationale de Turism (ONT), obiectiv ce se doreste atins pina in primavara anului urmator. Viziunea generala este aceea ca – prin valorificarea patrimoniului sau natural si cultural – Romania sa devina, pina in anul 2013, o destinatie turistica de calitate, care sa corespunda standardelor Uniunii Europene privind furnizarea produselor si serviciilor, obiectivul "Master Planului pentru turismul national al Romaniei 2007–2026" fiind dezvoltarea durabila a sectorului turistic, intr–un ritm superior altor destinatii de vacanta din Europa.

De altfel, interesul acordat acestui eveniment s–a materializat prin faptul ca reprezentanti ai Camerei Deputatilor si–au manifestat dorinta de a participa la dezbaterile ce vor avea loc in cadrul seminarului, alaturi de numeroase personalitati din domeniul turismului, care vor prezenta si vor dezbate teme privind directiile de dezvoltare durabila a turismului romanesc. Dintre acestia ii amintim pe Attila Daragus, presedinte ANTREC, Nicu Radulescu, presedinte OPTBR, Octavian Arsene, director al Directiei Generale Dezvoltare si Relatii Internationale din cadrul MIMMCTPL, dr. Nicolae Neacsu prof. univ. la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir din Bucuresti, dr. Gheorghita Caprarescu, decan al Facultatii de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir din Bucuresti, dr. Constantin Hutanu, Lector in cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Turism, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Dintre temele ce vor fi dezbatute cu aceasta ocazie amintim:Marketingul, promovarea

si finantarea turismului romanesc

l Marketing turistic in Romania

l Reteaua nationala de centre de informare turistica – intre necesitate si realitate

l Finantari europene pentru dezvoltarea durabila a turismului romanescInfiintarea organizatiei nationale de turism – ONT in Romania si in alte tariDirectii de dezvoltare

a turismului in Romania

l Turismul balnear

l Turismul cultural

l Turism rural si turism ecologic

l Instruirea si comunicarea personalizata in domeniul agro– si ecoturismului romanesc – E–learning si M–learning.Experienta romaneasca in turism

l Tendinte in evolutia turismului organizat prin agentiile de turismMaster plan–ul pentru turismul national al Romaniei

2007 – 2026
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona