Thailanda – Incursiune in "Tara zimbetelor"
ArticolText: Laura PecieUna dintre cele mai exotice destinatii turistice, supranumita si "Tara zimbetelor", Thailanda, poate fi vizitata pe tot parcursul anului, dar, in special, in perioadele cu festivaluri, care sint absolut spectaculoase. Despre toate acestea si alte citeva secrete ne va povesti chiar Excelenta Sa, Rushda Thavaravej, ambasadorul Thailandei in Romania.Care este secretul fascinatiei pe care o exercita Thailanda asupra turistilor?

Cred ca nu gresesc cu nimic cind spun ca Thailanda este o tara care detine tot ce iti poti dori sau visa. Cu siguranta, plajele sint cele care au facut din Thailanda o destinatie turistica de top si una dintre cele mai vizitate din lume. Veti fi absolut fascinati de nisipul alb si fin, de climatul fantastic, de claritatea si culoarea apei, dar si de intinderea de peste 2.500 de kilometri a plajelor. Insa, in ultimii ani, s–au dezvoltat si alte tipuri de turism, in special cel destinat shoppingului, turismul cultural si cel religios. Din acest punct de vedere, atractiile sint nenumarate, printre cele favorite fiind templele, moscheile si, bineinteles statuia lui Buddha lucrata in totalitate in aur. Trebuie neaparat sa ajungeti si in partea nordica a acestei tari, deoarece peisajul in acea regiune este absolut spectaculos: cascade impresionanate, rezervatii naturale de o frumusete rara si o flora incredibila. Aici va puteti plimba cu elefantul, puteti face rafting si minunate plimbari prin paduri. Cind veti ajunge in muntii thailandezi, veti fi impresionati de frumusetea lor si de spectacolul din zorii zilei, atunci cind rasare soarele si cind veti fi inconjurati de o mare de nori.Cite zile ar trebui sa rezervam acestei experiente?

Nu va voi da o cifra exacta, deoarece va pot spune cu certitudine un lucru: odata ce ai vizitat Thailanda, iti vei dori sa te intorci. S–a demonstrat statistic ca o singura vizita nu este suficienta.

Cit de costisitor este un astfel de sejur?

Depinde in totalitate de ceea ce iti doresti. Daca esti in cautarea luxului si a restaurantelor scumpe, fara doar si poate le vei gasi. Dar, in acelasi timp, puteti merge sa luati masa in localurile frecventate de thailandezi, unde mincarea este delicioasa si chiar foarte ieftina. Sa va dau un exemplu, o portie de mincare intr–un astfel de restaurant nu costa mai mult de 2 RON. Nu trebuie decit sa va decideti daca mergeti in cautarea luxului sau a aventurii, deoarece conditii exista in ambele cazuri.Cit de greu este pentru un turist venit in Thailanda sa se descurce cu mijloacele de transport?

Veti fi impresionati sa descoperiti ca detinem toate mijloacele de transport la care va puteti gindi. Sfatul meu personal este insa sa nu ratati deplasarile cu vaporul si sa va bazati in special pe masini sau autobuze, deoarece este o adevarata experienta sa puteti vedea cum traieste cu adevarat poporul thailandez. Mai mult de 70% din populatie se ocupa cu agricultura si traieste in fermele situate pe malul apei.In ceea ce priveste limba, va reprezenta un obstacol in comunicare?

Poporul thailandez este recunoscut pentru ospitalitatea sa si modul prietenos in care primeste si trateaza turistii, de aceea si in cazurile in care acestia nu vorbesc sau nu inteleg limba engleza, va garantez ca veti reusi sa gasiti un limbaj comun.Ce putem achizitiona din Thailanda ca suvenir?

Precum bine stiti, acest tarim este supranumit si "paradisul cumparaturilor", astfel incit cred ca mai dificil va fi sa va decideti asupra anumitor suveniruri si sa va opriti cit inca mai aveti buget. Specifice Thailandei sint textilele, tesaturile si, in special, matasurile. La fel si argintaria, de la cercei, la coliere si brose, care pot fi gasite la preturi extrem de rezonabile.Spuneti–ne ce ar trebui sa stim inainte de a merge in Thailanda, daca exista anumite reguli sau norme pe care ar fi bine sa le respectam.

Nu cred ca veti gasi nimic iesit din comun in comparatie cu alte destinatii. Nu trebuie decit sa pastrati limitele decentei atunci cind vizitati temple sau moschei, sa nu fiti sumar imbracati si sa va comportati in acelasi mod civilizat si politicos ca de obicei. In rest, precum bine stiti, Thailanda este supranumita si "Tara zimbetelor", asa ca daca veti oferi un zimbet, o vorba buna, cu siguranta vi se va raspunde in acelasi mod.Evenimente si festivaluri

in luna martieFestivalul Asean Barred Ground Dove

Parcul Khwan Muang, Yala

Festivalul Asean Barred Ground Dove atrage multi iubitori de porumbei din toata Thailanda precum si din tarile vecine. La vinzare se gasesc porumbei tineri si alte produse locale. Se tin si diferite concursuri sportive.

Al cincilea Triatlon Nakhon Phanom Mekong

Nakhon Phanom este provincia de linga riul Mekong, cea mai lunga cale maritima internationala din Asia de

Sud–Est. Evenimentele sportive, precum triatlonul Nakhon Phanom Mekong, sint vazute ca oportunitati de etalare a magnificei diversitati naturale si culturale oferite de provincie.

Activitati atractive: triatlon (inot, ciclism si alergare); spectacole culturale locale; Festivalul Mekong Shore Food; tururi catre IndochinaAl saptelea festival international de zmee

Tabara Somdej Phra Suriyothai, Suan Son Pradiphat, Amphoe Hua Hin, Prachuap KhiriEvenimente atractive

O expozitie internationala de zmeie din Coreea, Columbia, China, Malaysia, Japonia, Noua Zeelanda, Franta, SUA, Suedia, Marea Britanie, Australia si Indonezia; zmeie dragon, zmeie OZN; expozitii si demonstratii de zmeie thailandeze din cele patru regiuni si demonstratii de zmeie Chula si Pakpao; zmeie de performanta si zmee de viteza Chula; concursuri de arta si concursuri de zmeie populare; sporturi thailandeze; Festivalul de Mincare Hua Hin; expozitii si vinzari de produse locale. In lunile de vara, martie, aprilie si mai, un vint sudic matura cimpurile deschise incepind astfel sezonul de ridicare a zmeielor.

Ridicarea acestora a fost un sport thailandez foarte popular de–a lungul secolelor. Zmeiele thailandeze sint descrise ca fiind "plate" sau tridimensionale. Mai elaborate, precum cele cu forme complexe, precum cea de om sau de pasare, sint, de obicei, tridimensionale.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona