Salonul National de Fotografie Turistica – editia a VII–a –
Articol


In perioada 27–30 martie, la Romexpo, revista "Vacante&calatorii" a organizat cea de a saptea editie a Salonului National de Fotografie Turistica. Ca si la editiile anterioare, participantii si–au putut inscrie fotografiile la mai multe categorii de concurs, pe site–ul revistei www.vacantesicalatorii.ro. Categoriile de la aceasta editie au fost: "Vestigii ale trecutului", "Peisaje si figuri monahale", "Traditii si obiceiuri romanesti" , "Cultura urbana", "Fotoreportaj", "Lumea vazuta de fotografi romani", "Munti de legenda".

Temele concursului au incitat imaginatia a peste 200 de concurenti, care au inscris in concurs peste 3.000 de fotografii. Dintre acestea au fost selectate pentru expozitie cele mai valoroase 240 de fotografii.

Juriul a fost alcatuit din personalitati ale domeniului: Laurentiu Damian, prof. univ. dr. , Prorector al UNATC I. L. Caragiale, regizor (presedintele juriului ); Constantin Dina – artist vizual, fotograf profesionist; Alexandru Gavan – alpinist de altitudine, fotograf; Alex Axon – designer grafic, cistigatorul Marelui Premiu al editiei a sasea a Salonului.

Vizitatorii Salonului au avut sansa de a impartasi pasiunea pentru arta fotografica cu Zoli Toth, liderul trupei Sistem, si Carmen Morar, sotia lui Ioan T. Morar, care au avut parte de expozitii personale, aceasta din urma expunind fotografiile realizate pe parcursul calatoriei intreprinse alaturi de sotul ei in Noua Caledonie, calatorie in urma careia s–a nascut si volumul "Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis". Alex Axon, cistigatorul editiei precedente, s–a bucurat si el de o expozitie personala, care a avut mare succes la public.

La aceasta editie, premiile au fost oferite de Catalin Josan cistigatorul Megastar, Cosmina Pasarin, Zoli Toth, Ioan T. Morar si Alexandru Gavan, care a si deschis festivitatea de premiere.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona