Everland – hotelul cu o singura camera
Articol

In Paris s–a deschis cel mai exclusivist hotel din lume. Trebuie sa fii cu adevarat norocos ca sa poti sta o noapte aici. Si asta pentru ca hotelul are o singura camera. Da, ai citit bine, o singura camera, dar una speciala atit ca design, cit si ca amplasare. In incapere, exista un pat, o zona de odihna cu doua canapele si o sala de baie. De la geam se poate vedea Turnul Eiffel in toata splendoarea lui, iar serviciile sint de cea mai buna calitate.Totusi, de ce ar face cineva un hotel cu o singura camera? Pentru ca Everland nu este un hotel propriu–zis, ci mai mult o opera de arta. Elvetienii Sabina Lang si Daniel Baumann sint cei doi artisti care au pus pe picioare proiectul. Le place sa–si aseze operele in situatii reale, arta lor rasfringindu–se atit asupra design–ului interior, cit si asupra vietii cotidiene. Hotelul Everland a poposit mai intii in Germania, fiind asezat pe acoperisul muzeului din Leipzig, iar acum, pentru un an intreg, se va afla pe cladirea Palatului Tokyo. Alegerea nu este intimplatoare, caci Palatul Tokyo este un muzeu dedicat artei contemporane.

Hotelul Everland, ca opera de arta, isi propune sa plaseze vizitatorul, pe cel care vrea sa admire obiectul, intr–o postura reala: aceea de oaspete al unui hotel. Pentru ca iluzia sa fie perfecta, realitatea trebuie imitata cit mai bine: Everland functioneaza cu adevarat ca un hotel, fara a se uita ca el este un obiect de arta, aflat in incinta unui muzeu, si nu un hotel comercial. Suna ambiguu, dar acesta e chiar fundamentul muncii celor doi artisti elvetieni: vizitatorul trebuie sa devina o parte integranta din opera de arta. Probabil ca te–ai simti ca un fel de cobai, dar experienta merita traita, mai ales daca esti un amator de arta contemporana.

Fiecare vizitator poate petrece in hotel o singura noapte, pentru ca experienta trebuie sa fie unica si cit mai multi oameni sa aiba acces la ea. Fereastra uriasa ofera o vedere de exceptie asupra Parisului, inclusiv asupra Turnului Eiffel, aflat foarte aproape de Palatul Tokyo. Pentru ca nu iti este permis sa te izolezi, nu exista perdele sau jaluzele. Zgomotul si lumina orasului patrund mereu in incapere, iar albastrul cerului se asorteaza cu albastrul interiorului.

Cu toate aceste reguli, confortul este acelasi ca intr–un hotel de lux, iar Everland respecta cele mai exigente norme impuse hotelurilor adevarate: baia este luxoasa si functionala, lenjeria de pat este moale si matasoasa, micul dejun ti se aduce in camera, minibarul e mereu plin si totul straluceste de curatenie. Tocmai de aceea, exista un partener, hotelul Sezz, aflat in apropierea Palatului Tokyo al carui personal se ocupa de intretinerea camerei.

Hotelul portabil va ramine pe acoperisul palatului Tokyo pina pe 31 decembrie 2008, dar cei interesati trebuie sa se miste repede, caci, in momentul de fata, se mai poate rezerva camera abia pentru noaptea de 17 iunie. In timpul saptaminii, camera costa 333 de euro pe noapte, iar in week–end pretul urca la 444 de euro.Articol preluat de pe site–ul www.flu.ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona