Bucurestii – capitala turistica
Articol
Aniversarile, pe linga bucuria pe care o aduc, sint si un prilej de bilant, de planuri, de promisiuni, de speranta pentru ce va urma. Lucru valabil nu doar pentru oameni, ci si pentru orase. Iar cind urbea in discutie este chiar Capitala tarii, totul capata o alta dimensiune, totul este privit cu ochi mai critici, dar si cu asteptari mai mari.

Aceasta analiza o va face multa lume in perioada urmatoare, atingind subiecte si probleme de la cele mai cunoscute la cele mai neobisnuite sau ilare. Se va cauta sa se identifice lucrurile care au fost realizate, care faptuite bine si care nu, se vor cauta, si gasi, explicatii pentru fiecare dintre ele.

Noi, mai optimisti din fire, ne uitam catre ce va veni. Ce se poate face sau ce ar putea constitui o solutie pentru Bucuresti, pentru un oras care stirneste sentimente la fel de puternice, fie ca este vorba de iubire, fie de ura.

Orasul atrage, nu e nici un dubiu in aceasta privinta. Aici vin oamenii in cautarea unei cariere, a unei pregatiri universitare performante sau a unei distractii aparte, fie ca este ea gasita in cluburi ori, din contra, in muzee.

Dar tot aici vin si turistii, care, prinsi in planurile conducatorilor urbei, ar putea reprezenta una dintre cele mai importante surse de venituri ale acesteia. Un lucru posibil, demonstrat pe intregul glob de zeci de orase, sau chiar tari, care, odata pierzind principalele surse de finantare, au apelat la aceasta alternativa care nu depinde de nimic, doar de vointa de a face. Noi ne aflam intr–o situatie cu siguranta mai buna, Bucurestii acum cistiga, chiar foarte mult, de pe urma unei dezvoltari economice importante, care va continua o perioada suficienta pentru implementarea de programe, inclusiv in previziunile mai sumbre. Daca profitam de banii pe care economia ii aduce in bugetele locale, putem face investitiile necesare sustinerii unui turism la standarde inalte, cu servicii de calitate, cu infrastructura necesara, cu facilitati fizice si informationale.

Nu va fi un lucru usor, intreg orasul va avea nevoie de o schimbare, in prima faza una de suprafata, de imagine, continuata cu una profunda, care va trece de fatadele cladirilor si reclamele media, la care va trebui sa participe intreaga comunitate, nu doar cei grupati sub numele de autoritati. Mai mult sau mai putin blamate, acestea incearca sa faca ceva, prezinta programe si planuri, care, odata aplicate, vor reprezenta primii pasi in transformarea Bucurestilor intr–un reper turistic al Europei.

Poate ca, dupa atitia ani de incercari, unii au pierdut speranta. Insa, asa cum veti avea posibilitatea sa vedeti in zecile de pagini dedicate acestui minunat oras, sint, din contra, o multitudine de motive pentru a crede ca Bucurestii pot fi nu doar o capitala economica, administrativa sau sociala, ci si in una turistica.

Veti gasi astfel redate citeva dintre planurile administratiei locale, in ceea ce priveste sectorul turistic, impartasite de primarul general al Capitalei, dar si o abordare a Bucurestilor care s–a dorit sa prezinte orasul asa cum este el, cu obiective culturale, importante puncte administrative, locuri unde distractia conduce, trasee care te poarta prin cotidian, informatii utile, care sa serveasca oricind ai nevoie de ceva, precum si o serie de povesti care sa ne incinte.Marcella Dragan
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona