Salonul National de Fotografie Turistica – editia a VIII–a
Articol
"Descopera lumea, redescopera Romania" nu e doar un motto. "Vacante & Calatorii" si–a propus intotdeauna sa ajute promovarea turismului romanesc, sa redescopere impreuna cu cititorii sai Romania, cu toate traditiile si valorile sale.

Alaturi de Superlativele Turismului Romanesc si seminariile organizate de "Vacante & Calatorii" pentru promovarea Romaniei ca atractie turistica, un alt proiect care a ajutat intotdeauna la promovarea turismului romanesc este Salonul National de Fotografie Turistica, ajuns acum la editia a VIII–a. Ca intotdeauna, evenimentul va fi organizat in cadrul Romexpo, in acelasi timp cu Tirgul de Turism al Romaniei, si a reusit si anul acesta sa trezeasca interesul celor pasionati de arta fotografica turistica.

Fie ca e vorba de amatori sau profesionisti, iubitorii de fotografie s–au inghesuit sa isi inscrie operele in concurs, astfel incit, in urma perioadei de inscriere (25 august – 21 septembrie), juriul a avut de ales intre peste 4.000 de fotografii. Misiunea acestuia a fost cu atit mai grea cu cit toate fotografiile inscrise au fost foarte bune, reusind sa surprinda perfect esenta initiativei noastre, aceea de a ridica turismul national la rang de arta. Cu toate acestea, selectia fotografiilor a fost una bazata pe criterii obiective, intrucit toti membrii juriului sint profesionisti in fotografie.Juriul i–a reunit de aceasta data pe:– Laurentiu Damian – profesor universitar dr., prorector al UNATC I.L. Caragiale, regizor;

– Florin Constantinescu fotograf;

– RGB Photography–Razvan Bulus – fotograf profesionist, profesor de fotografie; Andreea Bujar fotograf profesionist;

– Cosmin Somesan – fotograf profesionist, lector fotografie;

– Alexandru Gavan – alpinist de altitudine si fotograf;

– Sorin Onisor – fotograf, graphic designer (cistigatorul editiei a VII–a a Salonului)

– Marcella Dragan – redactor–sef "Vacante & calatorii".Pentru a sublinia unul dintre punctele forte ale turismului romanesc, si anume diversitatea, fotografiile au putut fi inscrise la sapte categorii:

l I. Vestigii ale trecutului;

l II. Cultura urbana;

l III. Traditii si obiceiuri romanesti;

l IV. Fotoreportaj;

l V. Munti de legenda;

l VI. Peisaje si figuri monahale;

l VII. Destinatia: Bucuresti, Romania.

Cele 153 de fotografii ajunse in finala in urma prejurizarii vor putea fi vazute in expozitia vernisata in cadrul Tirgului de Turism al Romaniei, alaturi de cele ale cistigatorului de la editia trecuta, Sorin Onisor, si de cele ale unor vedete pasionate de fotografie. Un exemplu l–ar putea constitui editia trecuta a Salonului National de Fotografie Turistica, eveniment care, pe linga faptul ca s–a bucurat de un mare succes, fiind inscrise peste 3.000 de fotografii, a adunat in expunerea finala aproximativ 300 de fotografii, printre care si cele ale lui Alex Axon, ale lui Ioan T. Morar si Zoli Toth. La festivitatea de premiere au fost prezente si alte figuri cunoscute interesate de arta fotografica, precum Cosmina Pasarin, Catalin Josan si Alex Gavan.Sorin Onisor a fost cel care a cistigat Marele Premiu in cadrul editiei trecute, cu fotografia "Despre lumina", titlu ce i–a dat dreptul si la propria expozitie. Iscodit de noi, cistigatorul s–a declarat incintat de Salonul National de Fotografie Turistica, manifestare care "a evoluat bine, devenind un punct de referinta in fotografia romaneasca", apreciind ca acest concurs este "un lucru bun care trebuie continuat".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona