Revelion in Capitala
Articol




Pentru cine ramine in Capitala, posibilitatile incep sa se contureze: hotelurile, cluburile sau restaurantele si–au publicat oferta de Revelion si isi asteapta invitatii. Petrecerile in aer liber vor atrage si anul acesta numerosi bucuresteni, iar incet–incet Bucurestii isi pun hainele de sarbatoare. Sa vedem unde alegem sa petrecem noaptea dintre ani. Recomandam un Top 3 al celor mai atragatoare oferte ale restaurantelor si ale cluburilor.



Restaurante





Locanta Jaristea: Strada Georgescu nr. 50–52

Cu specific interbelic, restaurantul are deja un plus prin prisma "invitatiunii" pe care ne–o adreseaza, colorata cu un limbaj de secol XIX–XX: "Inteleptii mahalalelor au dat svoana de iarna grea, cu zapada la burta calului si geruri pe masura...". Meniul cuprinde piftie de bibilica, git de gisca umplut cu fuduliile si crestele cocosilor, limba de vitel, tobe si caltabosi, masa fiind stropita cu vin alb sec (Chateau Cotnari) sau rosu catifelat (Cabernet Sauvignon). Muzica va suna pe acordurile lui Nelu Ploiesteanu si ale Mariei Cirneci, petrecerea durind pina in zori.



Caru cu Bere: Str Stavropoleos nr. 4

...te pofteste la un Revelion cum n–a mai fost: "deschidem portile la noua ceasuri ale serii si le mai inchidem abia la al doilea cintat al cocosilor, catre ceasurile cinci ale diminetii", suna invitatia unuia dintre cele mai indragite restaurante bucurestene. Orchestra Wiener Walzer va va fermeca, iar organizatorii au pregatit numeroase surprize. Pretul pentru intreaga seara (fie in restaurant, fie la Muzeul Berii crama de la subsol) este de 140 de euro pentru o persoana.



Cafeneaua Actorilor

Pentru 100 de euro, cafeneaua ne pune la dispozitie un bufet bogat: platouri dintre cele mai felurite, sarmale cu mamaliga, deserturi, stropite cu traditionala sampanie. Muzica e asigurata de D.J., si atmosfera, de catre animatoare.

Localuri



La Scena: Calea Calarasi nr. 55

Intr–o casa boiereasca de un lux rafinat, organizatorii s–au gindit la un Revelion pe masura: pentru 298 lei/persoana, se poate lua o masa ce cuprinde icre de Manciuria pe oua de prepelita, rulada de pui, somon la cuptor cu unt si lamiie, vin alb (Chardonnay de Prahova) si rosu (Feteasca neagra) si deserturi dintre cele mai delicioase.



Piranha: Splaiul Independentei nr. 313

Pitit linga Politehnica, clubul va ofera chiftelute de pui, urda de vaca cu ardei gras si marar, oua umplute cu maioneza, sorici de purcelus, slaninuta ardeleneasca cu ceapa rosie, lebar, salata de cruditati, rosie umpluta cu salata de vinete. La miezul noptii vor fi focuri de artificii, iar dupa aceea sarmalute cu mamaliguta, singura mincare ce este prezenta in absolut toate meniurile de Revelion. Pretul pentru toata distractia este de 265 de lei.



Terminus: Strada George Enescu nr. 5

Ca si anul trecut, Terminus vine cu o oferta dubla: pentru 150 de lei se poate lua o sampanie si ai acces la bufetul suedez (caviar, somon fum, fructe de mare, mezeluri, brinzeturi, fructe), iar varianta a doua, de 100 de euro/persoana, iti ofera, pe linga cele de mai sus, o masa rezervata, o sticla de bautura alcoolica la doua persoane si bauturi nonalcoolice.

Hoteluri



Hotel Intercontinental*****

Pentru acest Revelion, Intercontinentalul ii aduce pe Silviu Biris, TZs Band si DJ Stalin sa asigure o petrecere de exceptie: covor rosu, atmosfera glamour, paparazzi, sampanie, si invitatii se vor simti ca in seara de Oscar. Fie in Sala Balada (priveliste spectaculoasa asupra orasului), fie in Sala Ronda, oaspetii vor avea parte de un bufet spectaculos, de muzica si distractie, dar si de o tombola cu premii surpriza. Pentru a petrece Revelionul in Sala Balada, pretul este de 795 lei/persoana, iar in Sala Ronda – 685 lei/persoana, cu pachet de bauturi inclus si parcare libera in limita locurilor disponibile.



Residence Oliviers Bucuresti****

Hotelul de patru stele are pentru seara de Revelion un meniu ce consta in carpacio de ton, somon fum pe pat crocant, fois gras de rata cu truffle, confit de ceapa, fil de piept de rata cu ananas caramelizat, somon in foietaj cu ciuperci morilles, purcel de lapte si mile de lapte cu garnitura, tort de ciocolata cu crema de trufe, iar ca bauturi Kir Royal si doua sticle de vin alb la alegere, Antonio Barbadilla White sau Maistrante, vin rosu Montequino Rioja sau Castello San Simon Cranza 02. Costul pentru intreaga masa este de 125 de euro.



Hotelul Andy ***

iti ofera o petrecere de neuitat, o masa bogata si multa caldura sufleteasca pentru a intimpina cu bucurie noaptea dintre ani. Meniul consta in babic, toba, lebar, salam de Sibiu, sorici, cascaval, brinza telemea, oua umplute, chiftelute cu susan, ardei gras cu pasta de brinza si marar, legume asortate (rosii, castraveti, ceapa) – somon la gratar cu legume, muschi de porc impanat, semiluna de pui, cirnati de casa la gratar, cartofi la cuptor, salata de muraturi, cascada de fructe, alune, covrigei, pateuri, tort, cafea. Cu tot cu bauturi, costul mesei de Revelion ajunge la 250 de lei.



Text: Razvan Voinea

Foto: http://foto.gm.ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona