Turismul, intre minister si cultura
Articol
Anul 2009 a adus cu el o serie de schimbari importante. In primul rind, turismul are un minister propriu, si astfel exista sanse sa se acorde mai multa atentie acestui sector. Putem spera, fie ca simplu turist, fie ca operator in domeniu, ca lucrurile se vor misca mult mai repede, mult mai bine, si, mai ales, inspre bine. Este un moment crucial, pentru ca ne va afecta pe toti, dar va fi cel mai bine resimtit de voi, cei care ne cititi.

Departe de lumea politica si economica, mai ales cind vine vorba de vacanta, dvs. veti fi cei care veti putea observa si, eventual, bucura de schimbarile despre care se vorbeste in cadrul seminariilor, pe care noi, ca revista, le organizam, si despre care puteti citi in paginile care urmeaza.

Pentru prima data, dupa o foarte lunga perioada, avem oameni care vor sa realizeze ceva si care au nevoie de sprijinul vostru si al nostru. Statul nu mai este de mult parintele tuturor, iar vorba din strabuni, ca "Dumnezeu iti da, dar nuti baga sin traista", ar trebui sa nu o dam uitarii. Cu un pic de rabdare si un pic de ajutor un pic mai mult, daca e sa luam in calcul fondurile europene care sint destinate turismului romanesc , avem sanse mari sa depasim cu bine aceasta perioada nu tocmai roz, care se anunta. Dar va trebui sa facem si noi ceva, nu doar sa asteptam sa ni se dea....Paginile revistei va invita la calatorii prin zone mai mult sau mai putin cunoscute, de la noi sau de la altii, dar care toate au un numitor comun: cultura. Din imensitatea turismului cultural, am incercat sa scoatem la iveala cit mai multe obiective, locuri adesea necunoscute. Aveti la dispozitie portile deschise ale Muzeului ASTRA si ale Conacului din Ciucea. Puteti vedea ruinele cetatilor dacice sau cunoaste vechile traditii printre Culele de la Maldaresti ori poposind citeva zile in Sirnea. Puteti descoperi cultura din marile orase, de la noi din tara ori din Europa, sau, din contra, va puteti ascunde in acele colturi uitate de tara unde a inceput crestinarea poporului nostru, puteti calatori nu doar pentru a descoperi noi locuri, ci si pentru a cunoaste oameni si degusta bucate.Marcella Dragan
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona