Salonul National de Fotografie Turistica editia a IX–a
Articol
Continuind campania de redescoperire a Romaniei, revista "Vacante & Calatorii" a ales ca tema principala a editiei a IX –a a Salonului National de Fotografie Turistica sintagma "De ce Romania?". Astfel a fost creata ocazia ca, impreuna cu cititorii nostri, sa revedem minunatiile tarii, cu toate traditiile si valorile sale, sau sa aflam lucruri noi.

Ca intotdeauna, evenimentul a fost organizat in cadrul Romexpo, in acelasi timp cu Tirgul de Turism al Romaniei, si a reusit si anul acesta sa trezeasca interesul celor pasionati de arta fotografica turistica, fie ei amatori sau profesionisti.

Calitatea din ce in ce mai buna a fotografiilor trimise a facut ca selectia lor sa fie una dificila, dar totusi bazata pe criterii obiective, intrucit toti membrii juriului sint profesionisti in fotografie.Momentul mult–asteptat de participantii la Salonul National de Fotografie Turistica, cel al premierii celor mai bune imagini inscrise in concurs, a adunat in fata standului expozitiei atit de multa lume, incit organizatorii au fost nevoiti sa gaseasca un alt spatiu pentru manifestare. Solutia la care au recurs a fost una originala, cea a scarilor care duceau la etajul unde era Salonul. Daca unii dintre vizitatori au fost nedumeriti de inchiderea traficului din zona, toti, incluzind aici si fotografii participanti, au fost interesati de scurta prezentare sustinuta de Mihai Ogrinji, presedintele AJTR, despre relatia dintre imagine si comunicare. De la inaltime – a scarilor, dar mai ales a fotografiilor –, cistigatorii si–au primit premiile oferite de magazinele F64 si Fotostart, distribuitori Nikon.Juriul i–a reunit de aceasta data pe:

– Laurentiu Damian – profesor universitar dr.,

prorector al UNATC I.L. Caragiale, regizor;

– Cosmin Somesan – fotograf freelancer si lector fotografie;

– Luca – Emanuel Achim – fotograf freelancer si lector fotografie;

– Cristian Flueraru – fotograf (cistigatorul editiei a VIII–a a Salonului);

– Marcella Dragan – redactor–sef "Vacante & calatorii".Pentru a sublinia unul dintre punctele forte ale turismului romanesc, si anume diversitatea, peste 300 de fotografii ajunse in finala in urma prejurizarii au putut fi vazute in expozitia vernisata in cadrul Tirgului de Turism al Romaniei, care a cuprins sapte categorii:I. Vestigii;

II. Cultura urbana;

III. Traditii si obiceiuri romanesti;

IV. Munti de legenda;

V. Peisaje si figuri monahale;

VI. Orasul meu;

VII. De ce Romania?Expeditii la Salonul National de Fotografie Turistica

Pe perioada expozitiei Salonului au fost in vizita si dragi prieteni ai revistei "Vacante&Calatorii", unul dintre ei fiind David Neacsu. El ne–a povestit despre expeditia lui, "Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4897". Si nu doar atit, el lasindu–ne, spre a vi le arata si voua, pozele expeditiei, care au rulat, in premiera, numai pe perioada tirgului in cadrul SNTF. David Neacsu s–a aratat incintat de pozele de la Salon, intrebind si de marele premiu, aparatul Nikon, recunoscind ca ii trebuie si lui un aparat mai "smecher".Marcella Dragan
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona