Vizita in Cuba
Articol
– Domnule Cristian Hristea, ce alte destinatii ne–ati mai pregatit in cadrul excursiilor din segmentul turismului cultural?

– O noua destinatie pe care vrem sa o propunem pentru turismul cultural este Cuba, in perioada mai, iunie si iulie. Si ne–am propus sa realizam chiar trei deplasari in aceasta zona.

– De ce ati ales aceasta locatie si de ce recomandati turistilor sa va insoteasca in Cuba?

– Pentru ca este o zona minunata, in care oamenii pot sa vada, atit din punctul de vedere cultural, o serie intreaga de zone interesante ca arhitectura, cit si ca relief, incluzind aici numeroasele aspecte a ceea ce inseamna aceasta mare insula. Este o excursie care cuprinde intreaga Cuba, nu ocoleste nicio regiune importanta, nu se omite niciun mare oras, nicio mare zona turistica. Mai mult, acest turism cultural este impletit si cu turismul de relaxare, avind trei sejururi cu all inclusive, in trei zone importante de recreere, si anume marile statiuni Guardalavaca, Trinidad del Mar si Baradero, situate fie in Golful Mexic, fie la Oceanul Atlantic ori la Marea Caraibe. Si ca sa prezint programul, care este unul destul de lung, intinzindu–se pe 15 zile, trebuie spus ca se va vedea Havana, vizitarea orasului cuprinzind turul principalelor puncte de atractie, cum ar fi Catedrala, Piata Veche, Capitoliul, dar, de asemenea, se va face o vizita si la vila in care a locuit marele scriitor american Hemingway. Tot legat de acesta va fi si vizita la celebrul restaurant Bodeguita del Medio, pe care Hemingway il frecventa, petrecindu–si aici foarte mult timp. Un alt local celebru este La Floridita, in ambele locuri servindu–se cocktail–urile sale preferate, care astazi au devenit specialitatea casei. Astfel, cei care ajung la Bodeguita vor bea Mojito, iar la La Floridita se vor delecta cu Daiquiry. In program va fi inclusa o seara in care se va petrece minunat la celebrul cabaret Tropicana, care nu este mai prejos decit Moulin Rouge sau Crazy Horse din Paris.

Vorbind de localitati importante ale Cubei, va fi inclusa si o vizita la Santiago de Cuba, al doilea mare oras al tarii, unde, in apropiere, se va putea vizita si cunoscutul sanctuar cu Madona del Cobre, simbolul religios al tarii. Vor mai fi incluse in program Pinar del Rio, unde se va vizita o fabrica in care se pregatesc tigaretele cubaneze, cunoscutele Havane. Exista foarte multe marci, fiecare faimoasa pe mapamond. Circuitul va continua cu orasele Camaguey, Trinidad, locul de unde a plecat sa cucereasca Mexicul conchistadorul Fernand Cortez, Guardalavaca, Trinidad del Mar, si aici se va face un safari in catamaran la Cayo Blanco, o zona unde se pot admira sopirlele iguana. Va fi vizitat, de asemenea, Baradero, unde se afla plaja cea mai cunoscuta a Cubei, dar si din lume. Pe drum va exista o escala in celebrul Golf al Porcilor si orasul Cienfuegos. Vor avea loc degustari de rom, precum Havana Club, in capitala fiind dedicat un moment istoricului acestei bauturi care a dus faima tarii.

– Ce este deosebit in aceasta excursie?

– O realizare este faptul ca am reusit sa imbinam turismul cultural cu cel de relaxare, asa cum se poate observa din urmarirea traseului. Turistul are posibilitatea sa vada intreaga tara si, de asemenea, sa se desfete in aceste mari statiuni.

– Care sint serviciile incluse?

Asa cum ne–am propus la fiecare deplasare, avem inclus totul, acest lucru insemnind transportul cu avionul pina la Havana si inapoi si taxele de aeroport, zborul de la Havana la Santiago de Cuba plus taxele de aeroport, cazarea in hoteluri de 4 si 5 stele, fiind doar doua cazari de 3 stele, dictate de faptul ca in acele zone nu sint decit unitati de aceasta clasificare. Pensiunea este completa, iar in cele trei statiuni este all inclusive. Transportul terestru este asigurat, autocarul pus la dispozitie va plimba turistii prin intreaga Cuba, iar un ghid insotitor va aduce explicatiile necesare cuprinderii intregii semnificatii a traseelor parcurse. De asemenea, sint incluse intrarile la muzee si alte puncte de interes.Program Cuba

Traseu: Bucuresti Havana Pinar del Rio Santiago del Cuba Madona del Cobre Guardalavaca Camaguey Trinidad Trinidad del Mar Cienfuegos Varadero

Perioada: mai, iunie si iulie; Durata: 15 zile

Servicii incluse:

– transportul cu avionul pina la Havana si inapoi, plus taxele de aeroport;

– zborul de la Havana la Santiago de Cuba si taxele de aeroport;

– cazarea in hoteluri de 4 si 5 stele, 3 stele in doua nopti;

– pensiune completa, iar in cele trei statiuni servicii all inclusive;

– transportul terestru cu autocarul;

– ghid insotitor, intrari la muzee etc.

Pret 2.500 euro/persoana/camera dubla.Ungaria unica

– In programul dumneavoastra aveti si excursii in Ungaria. Ce este nou sau deosebit in aceste calatorii pe care le propuneti?

– Este o deplasare in care se vor cunoaste sau revedea trei zone turistice importante ale tarii vecine, precum Budapesta, Valea Dunarii si Puszta maghiara. Am incercat sa imbinam aspectul cultural al turismului cu relaxarea. Este vorba in primul rind despre aceasta deplasare la Budapesta, unde se va putea vizita orasul si locatiile turistice cunoscute, precum muzeele de arta si de istorie sau Parlamentul. Va urma Valea Dunarii, unde se vor vedea orasele St. Andee, Esztergom si Vishegrad, toate avind o mare importanta in religia si istoria maghiara. Ultima destinatie va fi Puszta, un loc inedit care ne da sansa de a cunoste modul de viata al maghiarilor de la venirea lor in aceasta zona si pina in zilele noastre. Toata aceasta calatorie va fi pigmentata cu o croaziera cu cina festiva pe Dunare, o masa festiva cu spectacol folcloric in Budapesta, cina cu lautari in Puszta maghiara si o demonstratie de echitatie si un prinz medieval cu jocuri cavaleresti medievale. Va fi vazuta in Puszta si o rasa de vaci care este specifica acestei zone, cu coarne foarte ascutite si lungi ca niste sabii.Program Ungaria

Budapesta St. Andee Vishegrad Esztergom Puszta maghiara

Perioada: excursia se organizeaza in fiecare luna; Durata: 3 nopti/4 zile

Servicii incluse:

– 2 nopti cazare, cu mic dejun, in Budapesta hotel 4 stele;

– 1 noapte cazare, cu mic dejun, in Puszta maghiara;

– croaziera cu cina festiva pe Dunare;

– cina festiva cu spectacol folcloric in Budapesta;

– cina cu lautari in Puszta maghiara si demonstratie de echitatie;

– prinz medieval cu demonstratie de jocuri cavaleresti medievale;

– transport autocar;

– ghid insotitor.

Pret 350 euro/persoana/camera dubla.ARTE Agentia Romana de Turism si Evenimente

Telefon: 021.312.58.40; 021.312.52.95; 021.311.11.68

sau 021.323.67.00; 021.335.35.46; 021.313.63.37

Fax: 021.312.51.03; E–mail: arte@gm.ro

Web: www.vacantesicalatorii.ro

Piata Walter Maracineanu 1–3, etaj 1, camera 127, Sector 1, Bucuresti
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona