Phototour–ul Nikon Himalaya Trek
ArticolTimp de 20 de zile, intre 21 martie si 9 aprilie, expeditia fotografica Nikon Himalaya Trek, condusa de Mihai Moiceanu, va acoperi un itinerar considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume. Cei 15 membri ai expeditiei vor avea posibilitatea sa fotografieze peisajele fabuloase ale Himalayei, ajungind pina la o altitudine maxima de aproape 5.500 m, sa cunoasca si sa surprinda in imagini populatia si obiceiurile locale."Phototour–ul Nikon Himalaya Trek va parcurge potecile din jurul virfului Annapurna plecind de la 1.000 m altitudine si pina la peste 5.400 m altitudine", a declarat Mihai Moiceanu. "Expeditia este una de fotografie si trekking, in care scopul principal este cunoasterea zonei prin intermediul fotografiei. Expeditia va fi sprijinita de o echipa de 21 porteri si ghizi nepalezi care vor asigura transportul bagajelor si vor insoti fotografii pe munte. Fotografia este in ultima instanta o metoda profunda de cunoastere in care relatia cu natura oamenii locului se face intr–o maniera specifica si intr–un ritm ce permite o privire atenta. Este un mod de a privi lumea intr–un alt fel decit cel al turistului obisnuit care fuge de la un obiectiv la altul. Phototour–urile dau posibilitatea participantilor sa zaboveasca in anumite locuri, sa intre in atmosfera specifica si apoi sa fotografieze specificitatea acelui loc".

Odata plecata din Bucuresti, Nikon Himalaya Trek va poposi in Kathmandu in prima zi, pentru acomodare si o scurta plimbare in oras pentru primele fotografii. Apoi membrii expeditiei vor merge cu autocarul pina in ultima assezare accesibila cu mijloace auto, iar de acolo, pe parcursul a zece zile, vor strabate pedestru valea Thorang Khola pina la pasul Thorang–La (5.461 m). Satele pitoresti de–a lungul vaii, in care agricultura este la stadiul medieval, oamenii locului si natura extraordinara a Himalayei vor constitui urmatorul obiectiv fotografic al Nikon Himalaya Trek. Coborirea din pas este pe valea riului Khali Gandaki pina la Jomson, de unde un avion bimotor ii va purta pe membrii expeditiei pina la Pokhara, iar de acolo un zbor intern ii va duce inapoi la Kathmandu. Templele din Kathmandu ca si cele din Bahktapur vof fi tinta aparatelor foto in ultimele zile petrecute in Nepal, inainte de intoarcerea in Romania.

Mihai Moiceanu, liderul expeditiei Nikon Himalaya Trek, este cel mai titrat fotograf de natura din Romania. Peisajele uimitoare surprinse in Alpi, in Patagonia ori Himalaya au fost expuse si premiate in tara si in strainatate. Talentul sau i–a adus si distinctia de excelenta din partea Federatiei Internationale de Arta Fotografica.

Nikon Himalaya Trek se va concretiza intr–o expozitie itineranta si o diaporama, care vor lua calea marilor orase din Romania pe parcursul anului 2009, aducind publicului sansa de a admira peisajele unice ale muntilor Himalaya.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona