Bucurestiul, capitala restaurantelor romanesti
Articol


Bucureştiul, oraşul tentatiilor şi al reinventarii in permanenta, ofera turiştilor şi locuitorilor sai o gama diversificata de restaurante. Odata ce te–ai hotarit sa guşti din atractiile gastronomice oferite de localurile bucureştene vei fi imbiat, la tot pasul, de mirosul preparatelor din bucatariile romaneasca, frantuzeasca, italieneasca, şi lista poate continua. In ceea ce priveşte amenajarea localurilor, specificul gastronomic isi pune amprenta şi pe designul restaurantului. Pentru a intra in circuitul celor mai pretentioase restaurante trebuie sa cunoaşteti şi sa descoperiti ceea ce le recomanda de atita timp.Restaurantul "Caru cu bere"

Strada Stavropoleos nr. 5

Tel.: 021 313.75.60; 0726.282.373

"Ziua buna, boieri mari!" Cu aceasta forma de salut veti fi intimpinat de fiecare data cind veti alege sa treceti pragul acestui local. Odata ce ai intrat in restaurant, atmosfera vremurilor boiereşti te va surprinde placut şi vei uita pentru citeva ore ca te afli in Bucureştiul anului 2009. Dupa cum numele il recomanda, principala bautura o reprezinta halba cu bere, preparata dupa o reteta speciala, originala, din 1879. Meniul este unul restrins, specializat pe gustari din bucataria romaneasca.

Petrecerile traditionale organizate in fiecare seara aduc un surplus de amintiri din vremurile Bucureştiului inceputului de secol al XX–lea.Restaurantul "Terasa Doamnei"

Str. Doamnei nr. 9

Tel.: 021 314 64 81

Pentru a ramine in aceeaşi atmosfera a locatiilor traditionale romaneşti, restaurantul "Terasa Doamnei" reprezinta o alegere ingenioasa pentru cei care nu au gustat, nici macar o data, din preparatele romaneşti. Ambianta ,,de la tara" special creata aduce un plus de notorietate restaurantului. Situat in centrul istoric al Bucureştiului, locatia nu poate fi trecuta cu vederea. Deşi specialitatea restaurantului este ciolanul de porc, bucatarii sint pregatiti sa incinte oaspetii şi cu preparate din peşte sau vinat. Servirea acestor preparate devine mai placuta atunci cind, alaturi pe masa, ai un vin roşu, iar lautarii iti cinta la ureche. Aceasta este atmosfera creata de personalul restaurantului "Terasa Doamnei".Restaurantul "La Mama"

La Mama 3 str. Episcopiei nr. 9 (linga Ateneul Roman)

Tel: 021 312 97 97; 0721 LA MAMA (52 62 62)

Restaurantul "La Mama" este prezent in şapte locatii in Bucureşti, dar cea mai recomandata este cea din strada Episcopiei. Cu acelaşi specific romanesc, restaurantul a luat naştere din dorinta patronului de a crea un local accesibil tuturor, cu mincare ca la mama acasa. Clientela, din ce in ce mai selecta, il recomanda ca fiind locul perfect pentru un prinz "zdravan".Restaurantul "Locanta Jaristea"

Str. Georgescu nr. 50–52

Tel.: 021 335 33 38

Restaurant pe gustul celor mai pretentioşi oaspeti ai Capitalei, "Locanta Jaristea" ofera o ambianta unica si o atmosfera boieresc–romaneasca, iar mincarurile vechi, traditionale, poarta in ele povestea unor vremuri de demult. Deşi preturile nu sint accesibile pensionarilor sau studentilor, serviciile oferite şi preparatele romaneşti te fac sa uiti de costuri.Restaurant "Miko Palace Cafe"

Str. Nicolae Iorga nr. 19 bis

Tel.: 021 650 21 25

Deschis in luna august, restaurantul "Miko Palace Cafe" s–a remarcat pe piata de profil ca fiind singurul local ce utilizeaza in prepararea mincarurilor produse exclusiv bio, eco.

Restaurantul se bucura de o amenajare cu totul deosebita asemenea palatelor din secolul al XIX–lea, cu accente minimaliste ale prezentului. Cu toate ca a intrat in circuitul restaurantelor de putin timp, localul are o clientela extrem de fina.

Text Andreea Jianu
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona