Statiunea Moneasa – perla Muntilor Apuseni
ArticolAscunsa in munti, la aproximativ 100 km de Arad, intr–o depresiune tectonica de un pitoresc aparte, la poalele masivului Codru–Moma din Muntii Bihorului, statiunea Moneasa a fost cunoscuta pentru proprietatile terapeutice ale apei inca din Antichitate, insa abia in anul 1886 decretul imperial o ridica la rangul de statiune.

Oferta statiunii moderne este bazata pe tratamenul balnear si de tip spa, fiind o adevarata oaza de liniste pentru turistii care cauta citeva zile de relaxare. Hotelurile au baze de tratament moderne cu apa mezotermala si un strand de vara, dotat cu trei bazine.

Un sejur la Moneasa include, pe linga tratament, vizitarea Pesterii cu Apa de la Bai, Pesterii Liliecilor sau Pesterii cu Apa de la Moara, precum si numeroase plimbari pe cararile Apusenilor.

Pentru a anima zona, autoritatile locale si investitorii privati organizeaza an de an evenimente precum Festivalul Clatitelor, Tirgul Mesterilor si Parada Portului Popular ,,Autentic Fest", Festivalul National al Cintecului popular, Festivalul Judetean ,,Autentic Fest" pentru a face cunoscuta aceasta destinatie, edilii au avut grija ca drumurile judetene sa fie reparate si gata sa primeasca turisti sau investitori, acestia din urma beneficiind de sprijinul declarat al Consiliului Judetean. De aplaudat este si initiativa investitorilor locali de a se uni intr–o societate pentru a accesa fonduri sau de a rezolva impreuna diversele probleme, in special cele legate de promovarea turistica.

"Moneasa ofera cele mai bune conditii in ceea ce priveste odihna: aici aerul este incarcat cu ioni negativi care relaxeaza sistemul nervos si te revigoreaza. Exista in lume doar trei locuri ca acesta".

Vasile Heredea,

director Vila Cerbul Albastru

"Statiunea este atestata in secolul al XIX–lea, iar dupa 1886, anul transformarii in statiune balneoclimaterica, protipendada austro–ungara venea deseori la relaxare aici. Ne–am dori ca acei ani sa revina pentru turismul romanesc".

Emilia Cindea,

director Vila Club Castel

Perla Muntilor Apuseni prin tot ceea ce ofera, este locul cel mai potrivit pentru recreere si ingrijirea sanatatii. Veniti sa va convingeti.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona