Sporturile de iarna, viitorul Bucegilor
Articol
Vestile bune pentru turismul romanesc vin de la lansarea proiectului de dezvoltare a Muntilor Bucegi in vederea organizarii Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc in anul 2013, un proiect ce urmareste sa prezinte Bucegii ca pe o destinatie unitara pentru sporturile de iarna si sa le creasca atractivitatea pe timpul verii. Nu putem decit sa ne exprimam sprijinul pentru aceasta initiativa si sa speram ca si celelalte zone turistice cu potential ridicat de dezvoltare vor prelua acest exemplu.

O problema care se pare ca isi va gasi rezolvarea este si cea a infrastructurii, cel putin in zona mai sus amintita: fara infrastructura, sportivii romani sint obligati sa se antreneze in strainatate, suplimentind astfel cheltuielile. Sportivi de valoare avem, dovada fiind rezultatele din acest an: Edith Miklos si Eva Tofalvi au venit cu rezultate foarte bune de la concursurile de schi din toata lumea, juniorii de la sarituri cu schiurile au cistigat "Turneul Celor Patru Trambuline" (desi in Romania nu exista trambuline), iar snowboarderii se pregatesc de Olimpiada.

Valea Prahovei renunta treptat la hainele urbane, apropiindu–se pe zi ce trece tot mai mult de conceptul de statiune turistica, iar anul 2013 va marca un nou inceput: Romania va fi gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European, iar Bucegii au sansa sa se afirme drept una dintre destinatiile de baza ale Europei in ceea ce priveste sporturile de iarna: se pregatesc trambuline si pirtii noi. Si, acolo unde sunt pirtii si multi amatori, speram sa apara si profesionisti care sa ajunga pe podiumurile de premiere la intrecerile de iarna.

Recomandarile noastre pentru vacanta de iarna sint variate: putem alege Carpatii Occidentali, intre Moldova si Ardeal (Ceahlaul si Pasul Tihuta), dar si marile orase: Bucurestiul pare mult mai aproape de turistii care ii calca portile, Iasii ne imbie la plimbari in Copou, iar Sibiul ne intimpina cu traditii si obiceiuri pe care Muzeul Astra ni le aminteste in fiecare an.

Publicam in acest numar, in premiera pentru noi si pentru cititorii nostri, comunicarea sustinuta de Basil Assan, primul roman care a ajuns la Polul Nord, la Societatea Romana de Geografie (in anul 1897), intr–o incercare de aducere aminte a faptului ca romanii au fost cindva exploratori curajosi.

In incheiere, nu putem decit sa va uram un an mai linistit decit cel care se apropie de sfirsit, va multumim ca ati fost alaturi de noi si va asteptam si la anul cu povestile din calatorii si recomandarile pentru petrecerea vacantei.Razvan Voinea
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona