Carmen Frincu, directorul Asociatiei MTMB: "Asociatia a fost creata pentru a putea accesa mai usor diferite programe"
Articol
Interviu de Razvan VoineaFelicitari pentru aprobarea proiectului depus la Ministerul Turismului. Spuneti–ne, mai pe larg, in ce consta acest proiect.

In primul rind, trebuie sa va explic care e scopul lui, si anume promovarea regiunii Muntii Bucegi si a potentialului ei turistic. Pentru aceasta, am stabilit urmatoarele prioritati: realizarea unui portofoliu de fotografii turistice, pentru ca ne–am lovit de problema achizitionarii drepturilor de autor de fiecare data cind am vrut sa realizam un material promotional. Al doilea ca importanta este un portal, care sa cuprinda informatii turistice din zona, de la trasee montane pina la starea vremii, dar si recomandari ale salvamontistilor. De asemenea, dorim realizarea unei harti turistice virtuale cu trasee din Bucegi, Piatra Mare, Piatra Craiului si a unor brosuri pe diferite domenii, precum gastronomie, cultura, evenimente etc.

Ce ne puteti spune despre asociatie?

Asociatia este formata din statiunile de pe Valea Prahovei, respectiv Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal, Risnov si Bran. In sedintele asociatiei, fiecare dintre acestea este reprezentata de primar. Asociatia a fost creata tocmai pentru a putea accesa mai usor diferite programe, intrucit partenerii nostri pot discuta astfel cu o singura structura, care are un punct de vedere comun, sustinut de toti cei sase membri ai sai.

Pe cine ati dori sa atrageti in proiect?

Ne–ar face mare placere ca proprietarii de hoteluri si restaurante din aceasta zona sa promoveze produsele traditionale din Valea Prahovei, cum ar fi apa minerala Talea, vinurile prahovene si mincarurile specifice.

Care este relatia cu Parcul Natural Bucegi?

In general, colaborarea este buna, dar avem dificultati de comunicare atunci cind vine vorba despre turistii care ajung in zona, pentru ca noi ne dorim un numar cit mai mare de vizitatori, in timp ce turismul intensiv poate dauna rezervatiei. Speram, asadar, sa gasim cele mai bune solutii pentru ca parcul sa poata fi vizitat si, in acelasi timp, bine intretinut.

Ce evenimente ati planificat?

Vom organiza, impreuna cu Comitetul Olimpic Roman, un mare eveniment, Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfasura in iarna anului 2013. In cadrul acestuia vor exista mai multe probe: snowboard, schi alpin, schi fond, slalom urias etc., care se vor desfasura pe toata Valea Prahovei, dar satul olimpic se va stabili la Predeal, in zona Clabucet–Cioplea.

Un asemenea eveniment necesita si o investitie pe masura. Cam la ce suma ne referim in acest caz?

Ma voi limita la a spune ca, pentru fiecare sportiv, va fi alocat un tarif asumat de 70 de euro pe zi, incluzind masa, transportul si cazarea. Oricum, vom incerca si atragerea unui numar important de sponsori.

Se vor face modificari in mod special pentru acest eveniment?

Da, se va construi o pista pentru sarituri cu schiurile la Risnov, iar la Brasov se vor construi doua patinoare, unul pentru hochei si celalalt pentru patinaj artistic. In final, as dori sa mentionez ca, pentru a obtine mai multe informatii, va stam la dispozitie in incinta Centrului pentru Informare si Programare a Turismului din Predeal.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona