Rinca Sinaia Olteniei
ArticolLa Rinca se ajunge din Novaci, pe drumul pe care doar cei initiati il cunosc si il pretuiesc "Drumul Regelui". Acest drum a fost folosit din timpuri imemoriale, de catre pastorii din Marginimea Sibiului, care isi treceau turmele in Oltenia, fiind nu mai mult decit o cararuie prapastioasa pentru cai, numita sugestiv "Poteca Dracului".Situata pe versantul sudic al Muntilor Paring, cei mai stincosi din grupa muntilor cuprinsi intre riurile Jiu, Strei si Olt, la altitudinea de 1.600 m, statiunea Rinca dispune de un potential turistic si sportiv deosebit, fiind considerata centrul drumetiilor din Paring. Padurile de brazi, stejari, mesteceni si frasini, aerul curat si ozonat, linistea deplina si salbaticia locurilor fac din aceasta zona o destinatie deosebita din judetul Gorj. Cele mai cautate atractii turistice spre care se pleaca din Rinca sint: lacurile glaciare Rosiile, Cilcescu, Mija, Lacul Verde; piscurile Paringului, precum Cirja, Mindra, Stoienita, Setea Mare, Mohorul, Virful Papusa, Paringul Mare; lacurile de acumulare Vidra, Petrimanul si Galbenul, din complexul hidrotehnic Lotru.

O calatorie la Rinca lasa impresii de nesters si o irezistibila dorinta de a reveni pe aceste meleguri de neasemuita frumusete. Drumul serpuieste printre paduri de fagi si stinci incremenite din vremuri imemoriale, ca niste haiduci legendari, iar vaile impadurite si coamele golase ale muntilor ce se infratesc in zare cu oglinda sinilie a cerului contureaza imagini ce rasfata ochiul calatorului.

Pina in anul 2000, Rinca era o zona salbatica, in care existau doar doua–trei cabanute, necunoscuta turistilor. In ultimii ani insa, aici s–au construit numeroase vile si cabane, au fost amenajate pirtii de schi, Rinca de altadata devenind astfel o statiune cocheta, aflata in plina dezvoltare, care imbina modernul cu salbaticia muntelui.

Aici, hotelurile si pensiunile ce alcatuiesc oferta de cazare, cu camere confortabile si preparate traditionale, fac din statiunea Rinca o destinatie tot mai cautata de turisti.Marius Popescu
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona