Turul orasului in masini retro
Articol
Automobilele de epoca bine restaurate s–au inmultit, atit datorita eforturilor facute de unii impatimiti de a le reface, cit si ale acelora care le–au adus de pe meleaguri straine, unele chiar din America de Sud. Multi colectionari le pastreaza pentru propria lor satisfactie, altii doresc sa le prezinte publicului larg, sa le foloseasca in actiuni turistice.

De aceea, Clubul Vehiculelor de Epoca, impreuna cu Agentia Romana de Turism si Evenimente ARTE si cu hotelul Epoque, a initiat o serie de tururi de oras cu vizite la muzee, iesiri din Bucuresti, la Buftea si Mogosoaia, precum si transferuri de la aeroport la hotel si invers. Pentru mai multe amanunte am discutat cu Niculae Apostol, presedintele Clubului Vehiculelor de Epoca.De unde a venit pasiunea pentru automobilele vechi?

Dragostea pentru masini de epoca o am inca din copilarie, din vremea cind mergeam cu tatal meu la paradele acestor masini in Bucuresti. Pe atunci, familia mea detinea un Opel Olympia 1930, cumparat de la marele actor Radu Beligan.Ce ne propuneti acum?

Turismul m–a fascinat dintotdeauna, iar combinatia turism–automobile de epoca mi se pare una de bun augur. Daca pina acum s–au dezvoltat timid anumite laturi ale turismului retro, in special cu trenuri de epoca si mocanite, acum a venit si vremea automobilelor vechi, care sint extrem de apreciate de catre turisti. In strainatate exista firme specializate care le inchiriaza masini de epoca turistilor. La Praga, de exemplu, se poate face turul orasului la volanul vechilor koda si Pragi. In Bucuresti, aceste plimbari dureaza intre una si patru ore, dupa traficul din oras, viteza de deplasare a vehiculului si obiectivele de admirat si vizitat. De asemenea, dorim ca, impreuna cu revista VIP, sa reluam Raliul VIP.V–ati gindit ce marci de masini vor fi puse la dispozitia doritorilor unor astfel de plimbari?

Automobilele disponibile in prezent sint Ford T, Ford A, Chevrolet, Whippet, Plymouth, Cadillac, Lincoln, Rolls Royce, fiind fabricate intre anii 1914 si 1970. Soferii lor poarta tinute de epoca si cunosc, bineinteles, foarte bine masinile si traseele de parcurs. Dupa ce vor fi practicabile si strazile din centrul istoric al Capitalei, le vom include in oferta noastra. Avem in vedere si faptul ca acest gen de turism sa fie practicat si in alte orase ale tarii, precum Brasov, Sinaia, Sibiu si Constanta, inclusiv litoralul, iar in acest sens parcul noastru auto va creste.Cristian Hristea
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona