Pestera Sfintului Andrei, prima biserica crestina de la noi
Articol

Plecind de la Cernavoda spre sud, in directia localitatii Ostrov, pe drumul ce serpuieste printre coline de–a lungul cursului Dunarii, ajungi, trecind prin mai multe localitati cu specific pescaresc, in comuna Ion Corvin. In capatul vestic al localitatii, la patru kilometri distanta, se afla Pestera Sfintului Andrei.

Sfintul Apostol Andrei a ajuns in cetatea Tomisului, cum se numea pe atunci Constanta de astazi, intre anii 60 si 63 d.Hr. Cetatea fiind foarte aglomerata si, intr–o oarecare masura, din cauza fricii romanilor, care, pe atunci, ii prigoneau pe crestini, Sfintul Apostol Andrei, impreuna cu doi ucenici alesi din cetate, care cunosteau foarte bine zona Dobrogei, s–a retras la aceasta pestera, unde a sapat biserica ce–i poarta numele.

Primul loc care se viziteaza in Pestera Sfintului Apostol Andrei este biserica sapata in stinca la fel ca aceea de la Namaiesti, judetul Arges. Pe peretii bisericii din pestera sint multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor si a luminarilor. In locul altarului se afla, acum, o icoana mare a Sfintului Apostol Andrei, la care toti credinciosii se inchina.

In apropiere se mai gaseste si Izvorul Sfintului Apostol Andrei. Se spune ca, atunci cind acesta a ajuns aici, in aceasta zona nu exista apa. Aceasta a izvorit abia cind Sfintul Andrei a lovit cu toiagul in stinca. Izvorul Sfintului Apostol Andrei a ramas, ca marturie, pina in zilele noastre. Se spune ca nu a secat niciodata.

De la pestera, Sfintul Apostol Andrei a plecat spre regiunile Ucrainei, mai precis spre Kievul de astazi. Dar acolo, spre deosebire de poporul dac, a intimpinat mari greutati, deoarece a intilnit un popor salbatic, mai bine zis triburi care l–au tinut inchis si l–au batut.

Intorcindu–se din nou in Dobrogea si vazind ca aici toate lucrurile sint bune, Sfintul Apostol Andrei a plecat spre sudul Peninsulei Balcanice. A ajuns la Patras, in Grecia, unde a fost rastignit pe o cruce.Victor Raicu
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona