Cabane si adaposturi
Articol
Cabana Obirsia Lotrului (1340 m alt) este amplasata in intorsura Lotrului, la intretaierea celor doua magistrale alpine: DN 67C (Sebes-Novaci) si DN 7A (Petrosani-Voineasa). Asigura accesul in muntii Paring, Lotrului, Sureanu. Are 60 de locuri vara si 25 de locuri iarna.
Cabana Pestera Muierii (585 m alt.) este situata pe drumul care pleaca din centrul comunei Baia de Fier spre Cheile Galbenului. Are circa 47 de locuri.
Cabana Rusu (1168 m alt.) se afla la aproximativ 8 km de Petrosani, curse zilnice auto facind legatura pina la statia de telescaun Paring. Cabana are 120 de locuri.
Cabana Voievodul (835 m alt.) este situata in apropierea locului unde piraiele Bilele si Sterminosul formeaza Jiul de Est. Este accesibila prin Cimpa, pe drumul forestier din lungul Jiului de Est. Are 98 de locuri.
Cantonul pastoral Paringul (casuta din povesti") este situat la 1640 m alt., intr-o poaina, pe piciorul nord-vestic al muntelui Paringul Mic. De la Cabana Rusu se poate ajunge la canton, intr-o ora, pe poteca.
Cabana forestiera Mija este amplasata la 950 m alt. pe DN 7A si la 11,5 km de Petrosani.
Hanul turistic Novaci (460 m alt.), situat in centrul orasului Novaci. Are 80 de locuri de cazare si restaurant.
Popasul turistic Castrul Roman - Bumbesti (290 m alt.) se afla la 3 km sud de gara Valea Sadului, pe DN 66.
Popasul turistic Lainici (440 m alt.) este situat in defileul Jiului, pe DN 66, la circa 1 km aval de statia CFR Lainici. Are statie de autobuz, restaurant si 28 de locuri la casute.
Refugiul silvic Obirsia Polatistei (1385 m alt.), situata in golul muntelui pe versantul nordic al muntelui Recii.
Popasul turistic Polovragi (605 m alt.), situat in marginea nordica a comunei Polovragi.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona