Emisiune de actiuni pentru Dracula Park
Articol
Societatea "Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara" SA a lansat, n data de 12 decembrie, pe piata interna, o emisiune de actiuni n valoare de 155 de miliarde de lei (peste cinci milioane dolari), finantare destinata proiectului de constructie a parcului tematic Dracula Park.
Premierul Adrian Nastase si ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, au fost primii cumparatori ai actiunilor Dracula Park. Adrian Nastase a cumparat 10.000 de actiuni, la pretul de vnzare de 10.200 de lei/actiune, valoarea pachetului ridicndu-se la 102 milioane lei, n timp ce Dan Matei Agathon s-a decis sa-si investeasca salariul pe luna noiembrie n 1.500 de actiuni, pentru care a platit 15,3 milioane lei. Oferta de vnzare a actiunilor se deruleaza pe parcursul a 45 de zile si va fi intermediata de societatea de valori mobiliare Active International. Titlurile vor putea fi achizitionate de catre orice persoana interesata de la cele 62 de sucursale teritoriale ale Bancii Comerciale Romne.
Pretul de vnzare a fost stabilit la 10.200 de lei, din care suma de 200 de lei reprezinta cheltuielile cu comisioane, taxe si speze aferente ofertei. Numarul minim de actiuni care pot fi subscrise de investitori este zece. Potrivit prospectului de emisiune, dupa finalizarea operatiunii si confirmarea de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a raportului privind rezultatele ofertei, societatea "Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara" SA va fi declarata societate de tip deschis, urmnd ca actiunile sale sa fie cotate la Bursa de Valori Bucuresti sau pe o alta piata reglementata si supravegheata de CNVM.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona