Reabilitare financiarala Mamaia SA
Articol
Societatea Mamaia SA a realizat, n 2001, venituri totale de 163 miliarde de lei, n timp ce profitul net s-a cifrat la 55 miliarde de lei.
Directorul Mamaia SA a precizat ca profitul net provenit din exploatare este de 24 miliarde de lei, n conditiile n care n anul 2000, cnd a preluat conducerea, se nregistra o pierdere de 19 miliarde de lei. Din creantele aferente anului 2000 au fost recuperate pna n prezent 3,5 miliarde de lei. n situatiile n care nu a fost posibila recuperarea debitelor, SC Mamaia a preluat unitatile, precum Hotelul Unirea, Hotelul Patria, Restaurantul Castel, Restaurantul Vatra. Totodata, mai mult de zece debitori din anul 2000 au fost actionati n judecata.Conducerea societatii Mamaia doreste sa redea circuitului sportiv piscina olimpica pentru ca investitiile propuse pentru 2002 depasesc 40 de miliarde de lei. n afara de piscina Parc vor mai fi preluate pentru neplata leasingului Restaurantul Nord, Discoteca Planet, Restaurantul Modern si magazinul 2 Perla. Mamaia SA s-a divizat n sase noi societati comerciale: SC Amiral 2001 SA, SC Riviera 2001 SA, SC Dacia 2001 SA, SC Miorita 2001 SA, SC Patria 2001 SA si SC Unirea 2001 SA, care vor fi scoase la vnzare la nceputul lunii ianuarie 2002. Un numar de zece contracte de leasing s-au transformat n contracte de vnzare-cumparare la o valoare de trei miliarde de lei. n urma vnzarilor de active, terenuri, titluri de participare, s-au ncasat 90 de miliarde de lei.
Societatea Mamaia a ncheiat deja contracte ferme cu firme din strainatate pentru viitorul sezon estival, cnd snt asteptati cel putin 11.000 turisti din Europa, dar si foarte multi din tara.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona