Colaborare pentru organizarea centrelor de conferinta
Articol
Romanian Convention Bureau (RCB) - Asociatia Nationala a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii, din care fac parte peste 70% din marii organizatori de conferinte din tara, a introdus n proiectul noii legi a Turismului cteva amendamente referitoare la turismul motivational si de evenimente, n premiera pentru turismul romnesc. n aceasta lege a fost introdus, cu acceptul Ministerului Turismului, cadrul de reglementare a centrelor de conferinte si a hotelurilor cu astfel de facilitati, urmnd ca dupa aprobarea legii, sa apara normele de aplicare n domeniu. Noutatea este ca fiecare centru de conferinte va fi clasificat dupa anumite standarde, foarte bine stabilite de membrii RCB. Acest lucru va permite o promovare diferentiata pentru fiecare centru de conferinte, putnd fi recomandate doar cele care ndeplinesc standarde internationale de calitate. Asociatia va asigura consultanta pentru centrele de afaceri, implementarea standardelor si va ntocmi dosarul de omologare, pe care l va nainta Ministerului Turismului.
RCB intentioneaza, n colaborare cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romnia (ANAT) si MT sa elaboreze o reglementare care sa omologheze si agentiile de turism care asigura servicii n vederea organizarii de conferinte.
n Romnia, cei 60 de membri ai asociatiei, organizeaza circa 800 - 900 de evenimente majore, care au peste un milion de participanti. Prin eforturile RCB a fost atrasa n Romnia organizarea reuniunii BERD din mai 2002 sau organizarea Congresului Mondial EMAS (Congresul European a Societatii de Menopauza si Andropauza), din anul 2003.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona