Traditii
Articol
Doua secole de vindecare
Apele minerale din Olanesti au fost mentionate pentru prima data intr-un hrisov de la 1760, in care se numeau ape tamaduitoare" si se arata ca sint situate pe locurile clucerului Toma Olanescu, constructorul primelor camere de bai. De atunci au trecut doua secole si jumatate de buna tamaduire. Miracolul apelor se face simtit dupa numai citeva saptamini.
Mesterii olari din Horezu
O data cu descoperirea focului si inventarea rotii, olaritul a devenit una dintre cele mai vechi indeletniciri ale omului.
Cu timpul s-a transformat in mestesug, urmind ca, pas cu pas, sa fie considerat o adevarata arta. Framintind in pumn pamintul gras, dupa o tehnica mostenita din tata in fiu, s-ar parea ca mesterii olari din Horezu stiu cel mai bine acest lucru. De aceea, de cite ori treci prin Horezu, constati cu uimire ca toate florile ce-ti fac cu ochiul de pe trotuare se regasesc pe vasele din lut ale mesterilor olari de aici. Si nu poti pleca mai departe fara sa cumperi de la pravaliile rasarite la tot pasul oale sau strachini ce au drept efigie vestitul Cocos de Hurez.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona