Clubul turistic ecologic Mont-Delt-Mar
Articol
Clubul Turistic Ecologic Mont-Delt-Mar s-a infiintat ca persoana juridica in anul 1995, la 28 aprilie, prin sentinta civila nr. 3751, cod fiscal R10254618, pe 6.04.2001, si a fost inregistrat in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor nr. 69/PJ/2001 ca organizatie neguvernamentala, non-profit si apolitica avind drept scop promovarea si dezvoltarea turismului romnesc, sportului si ecologiei in rindul maselor largi de oameni si in special al tinerilor.
Clubul Turistic Ecologic Mont-Delt-Mar mai are ca scop promovarea unei atitudini de respect fata de natura, incurajarea mentinerii sanatatii fizice si psihice prin practicarea turismului montan, de gasire si aplicare a unor solutii sau alternative in protectia mediului inconjurator. De asemenea, un scop major in activitatea clubului este sensibilizarea maselor si opiniei publice fata de efectele negative ale dezechilibrelor ecologice cauzate de un turism salbatic, neorganizat, necontrolat, turism practicat la ora actuala in zonele de interes turistic din toata tara.
Clubul Turistic Ecologic Mont-Delt-Mar isi propune sa intretina si sa gospodareasca patrimoniul turistic si peisagistic aflat pe teritoriul tarii noastre, prin diferite actiuni:
l refacerea si protectia mediului inconjurator (igienizarea traseelor turistice si a locurilor de campare);
l marcarea si remarcarea traseelor turistice;
l organizarea si participarea la competitii sportive specific montane (turism sportiv, orientare, alpinism, cros montan, parapanta, canyoning, rafting).
Prin intreaga sa activitate, clubul isi propune ca pe linga activitatile sportive si culturale sa contribuie la dezvoltarea unui alt fel de turism decit cel practicat in tara noastra pina acum, si anume ecoturismul si agroturismul. In scurta perioada care a trecut de la infiintare, clubul a organizat si participat la o serie de activitati sportive, culturale, ecologice.
Actiuni pentru anul 2002
Revit Eco Piatra Mare
Proiect ecologic ce se va desfasura in Piatra Mare, incepind cu luna iunie, in colaborare cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani, Clubul Elevilor Sacele, Primaria Sacele, Primaria Predeal si o serie de cluburi din Brasov si din tara cu caracter montan (scop principal: refacerea scarilor din Canionul 7 Scari, amenajarea unui refugiu in locul vechii cabane Piatra Mare si doua puncte de informare turistica).
Trophy MDM Challenge
Editia a III-a - concurs ce intra in categoria sporturilor extreme - organizat de club in perioada iulie-august in functie de calendarul competitional al FRTS, Piatra-Neamt, din statiunea Herculane, pe traseul Herculane - Valea Cernei - Masivul Godeanu - Masivul Retezat - Masivul Valcan.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona